Kauno rajono gyventojams – nemokamos psichologo konsultacijos ir streso valdymo užsiėmimai | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono gyventojams – nemokamos psichologo konsultacijos ir streso valdymo užsiėmimai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pastebima, jog pasaulį apėmusi pandemija bei su ja susiję sveikatos apsaugos bei ekonominiai iššūkiai stipriai paveikė įvairaus amžiaus žmonių psichologinę ir emocinę būseną. Ne išimtis ir Kauno rajono gyventojai. Dėl šios priežasties, siekiant sumažinti ilgalaikes patiriamo nerimo ir įtampos pasekmes, Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras pradeda teikti nemokamą psichologinę pagalbą su stresu ar emociniais sunkumais susiduriantiems Kauno rajono gyventojams.

„Pandemija tiesiogiai prisideda prie didesnės įtampos ir nerimo plitimo gyventojų gretose. Mūsų tikslas – maksimaliai sumažinti šiame kontekste kylančio vis didesnio nerimo bei įtampos pasekmes. Dėl šios priežasties, Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras pradeda teikti nemokamą psichologinę pagalbą visiems Kauno rajono gyventojams, kuriems ji gali būti reikalinga“, – sako Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro direktorius Laurynas Dilys.

Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro psichologai paslaugas teiks keliais skirtingais būdais. Gyventojams bus organizuojami grupiniai streso valdymo ir konfliktų sprendimo mokymai bei individualios psichologo konsultacijos. Kiekvienas šiomis profesionalių specialistų teikiamomis nemokamomis paslaugomis susidomėjęs gyventojas galės pasirinkti jam priimtiniausią būdą reikalingai pagalbai gauti.

Nemokami streso ir konfliktų valdymo mokymai

Visuomenės sveikatos biuro organizuojami streso ir konfliktų valdymo mokymai bus suskirstyti į 6 užsiėmimus, iš kurių kiekvieno trukmė sieks 1,5 val. Juos psichologai ves nuotoliniu būdu.

„Grupinių užsiėmimų metu bus aptarta nerimo, įtampos, pykčio, streso ir kitų neigiamų jausmų kilmė. Taip pat psichologai pristatys būdus, kaip šiuos neigiamus jausmus atpažinti kasdienybėje bei analizuos jų įtaką žmogaus sveikatai ir jo socialiniam vaidmeniui“, – sako Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro direktorius.

Mokymų dalyviai, anot L. Dilio, taip pat bus supažindinami su pagalbos sau praktikomis: meno terapija, kvėpavimo relaksacija, mindfulness metodu, autogenine treniruote, progresyvia raumenų relaksacija, dėkingumo praktika.

„Tikimės, kad dalyviai atras sau patrauklią streso valdymo formą ir šios praktikos bus naudingos jų kasdieniame gyvenime. Dalyviams taip pat bus suteikta galimybė paanalizuoti jų pačių patirtis, konfliktines situacijas ir galimus tokių situacijų sprendimo būdus“, – sako Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro vadovas.

Streso ir konfliktų valdymo tvarkaraštį Kauno rajono gyventojai gali rasti spustelėję čia. Mokymai organizuojami nemokamai, tačiau būtina išankstinė registracija čia. Daugiau informacijos galima gauti telefonu: +37060098392.

Individualios psichologo konsultacijos

Tuo tarpu visuomenės sveikatos biuro Kauno rajono gyventojams teikiamos nemokamos psichologo konsultacijos organizuojamos individualiai.

„Su sunkumais susiduriantys asmenys dažnai nepripažįsta pagalbos poreikio arba jiems gėda jos prašyti. Visgi, Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro specialistai kviečia kiekvieną, išgyvenantį sudėtingą gyvenimo laikotarpį, pakviesti save į tiesiog nuoširdų pokalbį su patyrusiu specialistu. Tiesa, šią žinutę norime perduoti ir aplinkiniams žmonėms, kurie pažįsta tą, kam ši pagalba gali būti reikalinga. Raginame jį palaikyti ir padrąsinti kreiptis pagalbos bei pasinaudoti proga gauti nemokamą emocinę paramą ar net visai išspręsti savo problemą“, – sako Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro direktorius.

Į individualias psichologo konsultacijas gali registruotis Kauno rajono gyventojai, kurie išgyvena skyrybas, darbo praradimą, finansinius sunkumus, artimo žmogaus netektį, konfliktinius santykius šeimoje ar darbe, sunkią artimo žmogaus ligą ar jaučia didelį nerimą bei įtampą dėl šalyje paskelbto karantino.

„Šias paslaugas skatinime savo klientams rekomenduoti ir socialinius darbuotojus, atvejo vadybininkus, šeimos gydytojus, priklausomybės konsultantus. Konsultacijoms gauti nereikia šeimos ar kito gydytojo siuntimo, o jos gali būti organizuojamos anonimiškai – nereikia pateikti asmenį galinčių identifikuoti duomenų. Pakanka paskambinti nurodytu telefonu ir susitarti konsultacijos laiką“, – teigia L. Dilys.

Registracija į nemokamas psichologo konsultacijas vyksta telefonu +37067485501. Daugiau informacijos apie visuomenės sveikatos biuro vykdomas veiklas susidomėję gyventojai gali rasti Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro „Facebook“ paskyroje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA