Karantino metu Kauno zoologijos muziejų kviečia aplankyti virtualiai | Kas vyksta Kaune

Karantino metu Kauno zoologijos muziejų kviečia aplankyti virtualiai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejus, reaguodamas į Covid-19 situaciją šalyje, pristato naujieną – muziejaus ekspozicija perkeliama į virtualią erdvę: nuo šiol Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejaus ekspoziciją galite aplankyti bet kuriuo metu ir iš bet kurio pasaulio kampelio.

Suteikiama galimybė, neišeinant iš namų, pasivaikščioti po muziejų ir susipažinti su Lietuvos ir kitų pasaulio šalių gyvūnais bei jų rūšine įvairove, rašoma Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejaus pranešime žiniasklaidai.

Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejus – vienas seniausių muziejų respublikoje ir vienintelis zoologijos muziejus Pabaltijyje. Įkurtas 1919 m. liepos 15 d. žymaus Lietuvos gamtininko prof. Tado Ivanausko iniciatyva. Per 100 muziejaus gyvavimo metų sukaupta didelė, apie 300 tūkst. egzempliorių, gyvūnų preparatų kolekcija.

Šiuo metu muziejaus lankytojams pateikiama apie 17 tūkst. eksponatų. Ekspozicija užima 2,5 tūkst. m2 plotą ir išdėstyta 3-iuose aukštuose, 7-iose muziejaus salėse evoliuciniu-sistematiniu principu: nuo primityviausių daugialąsčių organizmų – pinčių – iki aukščiausios organizacijos stuburinių – žinduolių.

Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejus 2020 m. rugpjūčio 24–lapkričio 30 d. įgyvendino Kultūros rėmimo fondo lėšomis finansuojamos programos „Kultūros ir meno organizacijų naujų produktų ir (ar) paslaugų kūrimas“ projektą „Virtualus 360 Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejaus ekspozicijos turas“.

Šio projekto tikslas – panaudojant inovatyvias technologijas ir jų kūrybinius sprendimus, perkelti muziejaus ekspoziciją į virtualią erdvę, taip aktualizuojant Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejaus paveldą, kultūrinę vertę bei pritraukiant naujas auditorijas, užtikrinant muziejaus funkcionavimą pandemijos ir/ar fizinio apribojimo sąlygomis.

Virtualų turą galima rasti Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejaus svetainėje čia.

Įsimintinos virtualios kelionės ir nepamirštamų įspūdžių. Pasibaigus karantinui, lauksime atvykstant į muziejų ir apžiūrint ekspoziciją gyvai.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA