Buvusiam Kauno merui A. Kupčinskui diagnozuotas koronavirusas | Kas vyksta Kaune

Buvusiam Kauno merui A. Kupčinskui diagnozuotas koronavirusas susirgo ir V. Juozapaitis

BNS 2020/11/24 14:12
R. Tenio nuotr.

Koronavirusas antradienį patvirtintas Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime nariams Vytautui Juozapaičiui ir Andriui Kupčinskui, BNS patvirtino politikai.

„Vakar darėmės profilaktinius tyrimus, apie 12 valandą paėmė mėginį ir viskas, gyvenimas tęsiasi. (…) Šiandien atėjau į Seimą, atėjau į salę, prasidėjo diskusija ir sulaukiau Seimo atsakingų žmonių skambučio. Jie pranešė, kad laboratorija jiems davė ženklą, kad tyrimas yra teigiamas“, – komentavo V. Juozapaitis.

„Susirinkau savo daiktus ir dingau“, – pridūrė jis.

Tas pats nutiko ir A. Kupčinskui. Jis teigė, kad antradienį atėjęs į plenarinį posėdį sulaukė Seimo kanceliarijos darbuotojo skambučio, jog jo atliktas COVID-19 testas gali būti teigiamas, nors asmeniškai jokios informacijos iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro negavo.

„Jokių simptomų nejaučiu. Saugodamas save ir kitus, išvykau iš posėdžių salės“, – antradienį teigė parlamentaras.

Jis tvirtino su kolegomis bendroje erdvėje buvęs ketvirtadienį, per Seimo posėdį, ir antradienio rytą.

V. Juozapaitis teigė, kad sąlyčio su kitais parlamentarais irgi neturėjo.

„Tie žmonės, su kuriais buvo kontaktuota, tai buvo daugiau kanceliarijos darbuotojai. (…) Buvo keletas žmonių, kurie yra informuoti, jie patys dabar save įsivertina. Tai tikrai nebuvo didelės rizikos kontaktai – laikėmės visų atstumo, saugumo priemonių“, – sakė V. Juozapaitis.

Jis teigė kol kas besijaučiantis gerai.

„Turiu susiskambinti su šeimos gydytoja, jei situacija neprastėja, simptomų nėra, tai po dešimties dienų gydytojas išduoda leidimą nutraukti izoliaciją“, – kalbėjo politikas.

Koronavirusas taip pat nustatytas Liberalų sąjūdžio frakcijos nariams Jonui Varkaliui, Viktorui Pranckiečiui, taip pat Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen. Izoliacijoje turėtų būti dar 14 parlamentarų.

Nuo pandemijos pradžios COVID-19 liga šalyje užsikrėtė 49 tūkst. 393 asmenys, 37 tūkst. 222 – tebeserga, 11 tūkst. 595 – pasveiko.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA