Kauno miesto muziejaus „X erdvėje” – pokalbis su legendiniu Jonavos reperiu „ADE“ | Kas vyksta Kaune

Kauno miesto muziejaus „X erdvėje” – pokalbis su legendiniu Jonavos reperiu „ADE“

Organizatorių nuotr.

Lapkričio 26 d. 18 val. Kauno miesto muziejaus M. ir K. Petrauskų skyriuje esančioje X erdvėje svečiuosis viena svarbiausių Lietuvos repo ir hiphopo scenos figūrų, nepriklausomas muzikos kūrėjas Edgaras Adamovas – ADE.

Lietuviško underground pirmtaku tituluojamas atlikėjas pirmąją repo dainą išgirdo dar vaikystėje. Būdamas trylikos jau rašė dainų tekstus, o šešiolikos išleido debiutinę dainą „Perfektas”. Visai neseniai pasirodė ir naujausias ADE albumas „Primatas”, kurio auditorija laukė net aštuoneris metus.

2012 m. atlikėjo išleistas albumas „Išėjęs Iš Mados” praėjusių metų rudenį Gatvės Lygos laidoje klausytojų pripažintas ir išrinktas geriausiu visų laikų lietuviško hiphopo albumu. Jonavietis finale nugalėjo ir užnugaryje paliko G&G Sindikatą.

Kadaise ADE buvo galima matyti didžiausiuose repo ir hiphopo koncertuose Lietuvoje, freestyle kovose, o ketvirtadienį proga po ilgo laiko vėl išvysti bei išgirsti, tik šįkart – „X erdvėje”.

Pokalbį su Edgaru Adamovu-ADE moderuos Algirdas Šapoka ir Karolis Venclauskas.

X erdvė – tai praeitais metais Kauno miesto muziejaus M. ir K. Petrauskų skyriuje duris atvėrusi bendros kūrybos erdvė jaunimui, kurioje kas mėnesį vyksta susitikimai su muzikos kūrėjais ir atlikėjais. Nemažo susidomėjimo sulaukusių neformalių pokalbių su muzikos kūrėjais formatas nėra apibrėžtas ar surežisuotas, dėl to kiekvienas susitikimas yra įtraukiantis ir nenuspėjamas.

Dėl susiklosčiusios pandeminės situacijos, kviečiame renginį stebėti virtualiai – tiesioginėje pokalbio transliacijoje portale „Kas vyksta Kaune”.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA