Pasipiktinęs kaunietis: parduotuvėse – labai didelė galimybė būti apkrėstam | Kas vyksta Kaune

Pasipiktinęs kaunietis: parduotuvėse – labai didelė galimybė būti apkrėstam

Asociatyvi / Skaitytojos nuotr.

Pirmadienio popietę į „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi prekybos centre „Lidl“ A. Juozapavičiaus pr. apsilankęs kaunietis. Pavyzdingai įsisavinęs pagrindines karantino taisykles – kaukių dėvimą bei saugaus atstumo laikymąsi, skaitytojas sąmoningumo pasigedo iš vyresnio amžiaus parduotuvės klientų.

Papiktino pirkėjos nekantrumas

„Atkreipkite senų žmonių dėmesį į tai, kad šiuo laikotarpiu bene vienintelis apsisaugojimas nuo COVID-19 infekcijos plitimo yra saugus atstumo laikymasis“, – atsipalaiduoti, pasak vyro, negalima nei viename žingsnyje.

Šeštadienį užsukęs apsipirkti ir atsistojęs į kasą su prekėmis, atokiau nuo kitų klientų laikęsis kaunietis iš garbaus amžiaus moters sulaukė raginimų judėti pirmyn – skaitytojo teigimu, jis buvo kone stumiamas.

„Jauni žmonės laikosi atstumo, o seni žmonės nesilaiko. Kur skuba pensininkai? Kodėl eina apsipirkti, kai parduotuvėse daugiausia žmonių? Dažniausiai atstumo nesilaiko piktos močiutės“, – pastebėjimais dalijosi vyras.

Skaitytojas gyventojų prašė paprotinti savo tėvus, kuriems užsikrėsti COVID-19 bei sunkiai susirgti rizika ir yra didžiausia. Pasipiktinęs pirkėjas tvirtino labiausiai nerimaujantis ne dėl savęs, o dėl senolių, kurie nesilaikydami saugaus atstumo gali užsikrėsti nuo simptomų neturinčių viruso nešiotojų.

Daug žmonių suplūsta savaitgaliais

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad kita portalo skaitytoja iš pažiūros didelį pirkėjų sambūrį lapkričio 14-ąją, šeštadienį, užfiksavo ir Šiaurės prospekte esančiame „Lidl“. Moteris pasigedo klientų srautų reguliavimo, žmonės tarp prekių lentynų ir prie kasų kone spaudėsi vienas prie kito.

Kaip matyti jos siųstose nuotraukose, visi pirkėjai dėvi veido kaukes, tačiau žmonių prekybos salėje tikrai daug. Su vežimėliais jie vos prasilenkia, o prie kasų stovi mažiau nei per ištiestos rankos atstumą.

„Būdama parduotuvėje kalbėjau su pamainos vadove, ji tiesiog padėkojo už informaciją, vėliau apsauginis vaikščiojo po prekybos centrą ir skaičiavo žmones. Iškviečiau policiją, kuri taip pat įvertino situaciją“, – tolesnę įvykių eigą nupasakojo skaitytoja.

„Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare tuomet nurodė, kad atsižvelgiant į parduotuvės prekybinį plotą, kuris daugelyje „Lidl“ prekybos centrų yra standartinis, vienu metu apsipirkinėti gali iki 150 pirkėjų. Jų srautą, pažymėjo L. Skersytė, prižiūri ir prireikus kontroliuoja apsaugos darbuotojai, kurių intensyvesnėse parduotuvėse pasamdyta papildomai.

„Prevencinėms priemonėms parduotuvėse yra skiriamas didelis dėmesys. Parduotuvėse sumontuotos apsauginės plastiko pertvaros tarp kasininkų ir pirkėjų, sužymėti lipdukai, informuojantys apie saugų atstumą prie kasų, visose parduotuvėse įrengtos dezinfekcinio skysčio stotelės.

Dezinfekuojame vežimėlių rankenas, įvairius paviršius, esame dvigubai padidinę parduotuvių ventiliaciją. Tokie produktai, kaip įvairiausi duonos kepiniai, yra uždengti – tam specialiai buvo įrengti permatomi lentynų dangčiai“, – saugumą užtikrinančias priemones išvardijo „Lidl Lietuva“ atstovė.

Gali būti ribojamas parduotuvių darbo laikas

Tuo metu pirmadienį Vyriausybė paskelbė apie ketinimus apriboti prekybos centrų darbą, jei nebus laikomasi nustatytų reikalavimų dėl žmonių srautų.

„Buvo kalbamasi apie karantino reikalavimų laikymąsi ir galimus apribojimus ateityje prekybos centrams, sutarta aiškiai reikalauti verslininkų užtikrinti, kad tikrai ten žmonės nesibūriuotų“, – per spaudos konferenciją nurodė laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Anot jo, šią savaitę bus stebima situacija prekybos centruose, kad į juos būtų įleidžiama tik tiek žmonių, kiek nustatyta, t. y., vienam žmogui tektų ne mažesnis kaip 10 kv. metrų plotas.

„Buvo aiškiai pasisakyta – šią savaitę stebėsime situaciją, ir jei ji nesikeičia, Vyriausybė yra nusiteikusi priimti sprendimus dėl prekybos centrų tinklų apribojimų, kaip tai buvo padaryta Latvijoje“, – pažymėjo A. Veryga.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA