Po 10 mėnesių pertraukos A. Reed ir kaunietis S. Ambrulevičius sugrįžo ant ledo | Kas vyksta Kaune

Po 10 mėnesių pertraukos A. Reed ir kaunietis S. Ambrulevičius sugrįžo ant ledo

S. Ambrulevičius ir A. Reed / ISU nuotr.

Iššūkiais apipinta kelionė į pirmąsias naujo sezono varžybas sulaukė džiugios pabaigos. Po beveik 10-ties mėnesių priverstinės, Covid-19 pandemijos sukeltos, pertraukos, šokių ant ledo pora Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius startavo ISU Grand Prix Rostelecom Cup 2020 etape.

Kaip skelbiama Lietuvos čiuožimo federacijos pranešime, po emocijų kupinos trumposios programos, mūsų pora, surinkusi 72.43 taškus, užėmė 7-tą vietą. Šis rezultatas net 3.64 taškais aukštesnis už praėjusio sezono varžybose Bavarian Open 2020, kuriose jie buvo pirmi, iškovotus taškus ir tik 0.79 taško žemesnis už 2020 m. Europos dailiojo čiuožimo čempionate surinktus trumposios programos taškus.

Po laisvosios programos A. Reed ir S. Ambrulevičius, nuostabiai perteikę programos muziką, surinko 110.13 taškų, tai – 9.11 taško daugiau nei Europos dailiojo čiuožimo čempionate. Bendroje ISU Grand Prix Rostelecom Cup 2020 etapo įskaitoje čiuožėjai užėmė 7-tą vietą. Šių varžybų šokių ant ledo nugalėtojais tapo Europos čempionai Viktorija Sinitsina ir Nikita Katsalapov.

Po tokio puikaus laisvos programos atlikimo, mūsų pora pakviesta dalyvauti parodomojoje programoje, kur jie čiuoš kartu su šių varžybų nugalėtojais bei prizininkais. Pažymima, jog abiejų programų sportininkų kostiumus sukūrė žymi dizainerė iš Klaipėdos Aina Zinčiukaitė.

Federacija taip pat džiaugiasi, kad pagaliau gautas ilgai lauktas leidimas A. Reed ir S. Ambrulevičiui išvykti į Monrealį, Kanadą treniruotis pas vienus garsiausių pasaulyje trenerių Mari-France Dubreuil ir Patrice Lauzon. Jie treniruosis kartu su penkiskart Europos bei keturiskart pasaulio čempionais Gabriella Papadakis ir Guillaume Cizeron bei kitais Europos bei pasaulio prizininkais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA