Įtemptą savaitę „Žalgiris” užbaigė nelengva pergale prieš Klaipėdos „Neptūną“ | Kas vyksta Kaune

Įtemptą savaitę „Žalgiris” užbaigė nelengva pergale prieš Klaipėdos „Neptūną“

„BC Žalgiris Kaunas“ „Facebook“ nuotr.

Sekmadienį Kauno „Žalgirio“ krepšininkai „Betsafe–LKL“ čempionate iškovojo dar vieną pergalę. Martino Schillerio auklėtiniai namų aikštėje rezultatu 81:59 (22:20, 14:14, 22:15, 23:10) įveikė Klaipėdos „Neptūno“ komandą.

Taikliu tritaškiu dvikovą pradėjo Marius Grigonis, taškais pasižymėjo kamuolį po varžovų krepšiu atkovojęs Joffrey Lauvergne, Thomasas Walkupas savo taškų sąskaitą atidarė aikštės viduryje perėmęs kamuolį, o sudėtingą metimą realizavo Nigelas Hayesas – 9:8.

Galingai iš viršaus po Roko Jokubaičio perdavimo įdėjo J.Lauvergne, keturis taškus pelnė vos aikštėje pasirodęs Lukas Lekavičius, o nesportinę pražangą užsidirbęs Paulius Jankūnas pataikė tritaškį – 18:14. Tris taškus pelnė Karolis Lukošiūnas, o vieną baudos metimu pridėjo Martinas Gebenas – 22:20.

Antrasis rungtynių kėlinys žalgiriečiams prasidėjo itin nerezultatyviai. Per pusę kėlinio taikliais dvitaškiais pasižymėjo tik N.Hayesas ir M.Grigonis, o varžovai išsiveržė į priekį – 26:31.

Tašką baudos metimu pelnė M.Grigonis, o septynis taškus surinkusio R.Jokubaičio dėka „Žalgiris“ vėl buvo priekyje – 34:33. Pirmos rungtynių pusės pabaigoje po vieną baudos metimą dar įmetė P.Jankūnas ir L.Lekavičius – 36:34.

Po pertraukos penkis taškus surinko M.Grigonis, J.Lauvergne perėmė kamuolį ir ataką užbaigė dėjimu, metimą viena ranka pataikė Steve‘as Vasturia, o T.Walkupas padidino žalgiriečių pranašumą iki dviženklio – 47:36. Du taškus pelnė M.Gebenas, šešis surinko L.Lekavičius, o S.Vasturia pataikė iš toli – 58:49.

Dar kartą prasidėjus paskutiniam kėlinukui taikliu dvitaškiu pasižymėjo K.Lukošiūnas, dukart iš vidutinio nuotolio taikliai metė N.Haysesas, o iš po krepšio pirmaisiais savo taškais pasižymėjo Marekas Blaževičius – 66:52.

Keturis taškus iš eilės surinko M.Grigonis, nesportinę varžovo pražangą dviem taškais pavertė T. Walkupas, o dvitaškį pataikęs P.Jankūnas pranašumą padidino iki dvidešimties – 74:54. Nuo lentos pataikė S.Vasturia, tritaškį įmetė K.Lukošiūnas, o M.Blaževičius taikliai atakavo iš vidutinio nuotolio – 81:59.

„Žalgiris“: M.Grigonis 15, L.Lekavičius 11, N.Hayesas 8, K.Lukošiūnas 8, R.Jokubaitis 7 (6 rez. perd.), S.Vasturia 7, J.Lauvergne 6, T.Walkupas 6, P.Jankūnas 6 (5 atk. kam.), M.Blaževičius 4, M.Gebenas 3, A.Milaknis 0.

„Neptūnas“: B.Griciūnas 10, S.Galdikas 9, M.Jogėla 7, N.Giga 7.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA