Savaitgalis bus permainingas: vairuotojus įspėja apie plikledį | Kas vyksta Kaune

Savaitgalis bus permainingas: vairuotojus įspėja apie plikledį

BNS, DELFI inf. 2020/11/21 09:37
Asociatyvi / R.Tenio nuotr.

Šeštadienio rytas didžiojoje šalies dalyje išauš tikrai gražus, pradžiugins saulės spinduliai. Kiek daugiau debesų bus tik vakariniuose šalies rajonuose. Vis tik temperatūra greitai kilti neskubės, tad dar ir ryto valandomis vietomis vairuotojai turės pasisaugoti drėgnesnėse vietose susiformavusio plikledžio.

Lietuvos keliuose šeštadienio rytą yra slidžių ruožų, perspėja kelininkai. Plikledis eismo sąlygas sunkina didžiojoje šalies dalyje, slidūs kelių ruožai yra barstomi, pranešė Eismo informacijos centras.

Kelininkai prašo vairuotojų atsižvelgti į kelio dangos būklę ir pasirinkti saugų, o ne maksimaliai leistiną, greitį bei nedaryti staigių manevrų.

Rytų Lietuvoje valstybinės reikšmės kelių dangos yra sausos. Šalyje be kritulių. Oro temperatūra nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Vėjas taip pat dar numatomas nestiprus, pūs iš pietvakarių. Deja, antroje dienos pusėje situacija ims keistis. Iš vakarų artės Atlanto ciklono genamas šiltasis atmosferos frontas. Pradės didėti debesuotumas. Pirmiausia apniuks vakariniuose šalies rajonuose. Ten, į vakarą, jau sulauksime kritulių. Ims stiprėti pietvakarių vėjas, kurio gūsiai vakariniuose rajonuose vietomis sieks 15-20 m/s.

Temperatūra šiandien didžiojoje šalies dalyje bus tarp 3-5 laipsnių šilumos. Truputį didesnės, apie 6-8 laipsnių šilumos sulauks tik pajūrio gyventojai.

Sekmadienio naktį frontas tęs kelionę per šalį. Krituliai numatomi visoje šalyje. Vakarinėje pusėje daugiausia vyraus lietus, o štai rytinėje – sniegas, šlapdriba, pereinanti į lietų. Ūžaus smarkokas pietvakarių, vakarų krypties vėjas, kurio gūsiai vietomis sieks 15-20, o pajūryje ir 22 m/s. Neigiama, iki 1 laipsnio šalčio temperatūra dar numatoma šalies rytuose, o kitur jau bus teigiama, pajūryje ir 5 laipsnius siekianti temperatūra.

Sekmadienio dieną dangumi greitai plauks drėgmės kupini, žemi debesys. Iš jų daug kur palis. Smarkokas vėjas toliau pūs iš pietvakarių, vakarų. Vietomis gūsiai sieks 15-20 m/s. Temperatūra kils iki 5-10 laipsnių šilumos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA