Kauno miesto poliklinika įspėja Šilainių gyventojus: laikinai neteikiamos kontaktinės konsultacijos | Kas vyksta Kaune

Kauno miesto poliklinika įspėja Šilainių gyventojus: laikinai neteikiamos kontaktinės konsultacijos papildyta

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Penktadienio rytą į „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi Kauno miesto poliklinikoje pas gydytojus nepatekę kauniečiai. Iš anksto suplanuotas vizitas Šilainių padalinyje neįvyko, o pati poliklinika skelbiasi įtarianti koronaviruso židinį.

„Gal žinote kodėl Šilainių poliklinika nedirba? Nes nieko konkretaus nepasakė, pasakė, kad nedirbs šiandien ir viskas“, – domėjosi kaunietis.

Kaip skelbiama Kauno miesto poliklinikos internetiniame puslapyje – Šilainiuose esanti gydymo įstaiga pacientams duris užvėrė dėl galimo COVID-19 židinio.

„Penktadienį, lapkričio 20 d., Šilainių padalinyje nebus teikiamos kontaktinės konsultacijos, įtariamas COVID-19 židinys. Jeigu penktadienį (lapkričio 20 d.) esate registruotas vizitui pas šeimos gydytoją ar pas gydytoją specialistą – prašome susisiekti su gydytoju telefonu arba skambinti registratūros telefonu ir registratorė Jus sujungs su gydytoju“, – informuoja poliklinika.

Skubiais atvejais pacientai prašomi kreiptis į kitus Kauno miesto poliklinikos (Dainavos, Centro, Kalniečių ar Šančių) padalinius.

Patikslintą informaciją dėl tolimesnio sveikatos priežiūros paslaugų teikimo poliklinikos Šilainių padalinys žada pateikti lapkričio 23 dieną, pirmadienį. „Atsiprašome už laikinus nepatogumus. Likite sveiki, saugokite save ir savo artimuosius“, – rašoma pranešime.

Tiesa, kauniečio teigimu, penktadienio rytą poliklinikoje reabilitacijos negalėjo atlikti apie 10 žmonių. Pasiteiravus, ar apie vizito perkėlimą pacientas buvo perspėtas, vyras nurodė, kad jokio perspėjimo nebuvo sulaukęs. „Keisčiausia, kad nieko ir negavau. Vakar iš ryto, kaip visad, gavau priminimą, kad procedūros bus ir daugiau nieko“, – pasakojo vyras.

Papildyta 11.40 val.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ nurodė Kauno miesto poliklinikos vadovas Paulius Kibiša, apie teigiamus darbuotojų COVID-19 testų rezultatus gydymo įstaiga sužinojo lapkričio 19 dienos pavakarę.

Pasak jo, anksčiausiai lapkričio 20 d. suplanuoti vizitai buvo atšaukti trumposiomis SMS žinutėmis, vėlesni vizitai perkeliami į kitas dienas gydytojams tiesiogiai skambinant pacientams.

„Kai įmanoma, konsultacijos vykdomos nuotoliniu būdu. Kai reikalinga skubi kontaktinė konsultacija, pacientai nukreipiami į kitus KMP padalinius – kontaktinė informacija pateikta mūsų tinklapyje bei ant padalinio įėjimo durų“, – komentavo P. Kibiša.

Jo teigimu, šiandien visi Šilainių padalinio darbuotojai testuojami, patalpos bus dezinfekuotos, kontaktines konsultacijas planuojamos atnaujinti pirmadienį.

„Džiaugiuosi ir dėkoju kolektyvui taip greitai bei profesionaliai suvaldžiusiam krizinę situaciją. Atsiprašome pacientų už nepatogumus, tačiau tai daroma dėl jų saugumo ir siekiant užtikrinti veiklos tęstinumą“, – sakė P. Kibiša.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA