G. Nausėda Seimui pateikė I. Šimonytės kandidatūrą į premjero pareigas | Kas vyksta Kaune

G. Nausėda Seimui pateikė I. Šimonytės kandidatūrą į premjero pareigas vaizdo įrašas

BNS, Kas vyksta Kaune 2020/11/19 10:50

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį Seimui pateikė 46 metų Ingridos Šimonytės kandidatūrą į premjero postą. Nepartinės I. Šimonytės kandidatūrą į premjero pareigas siūlo centro dešinės koalicija, kurią sudaro konservatoriai, liberalai ir Laisvės partija. Jie Seime turi 74 mandatus iš 141.

Vilniuje gimusi I. Šimonytė turi ekonomistės išsilavinimą, ji yra dirbusi Finansų ministerijoje nuo ekonomistės iki ministerijos sekretorės, viceministrės ir galiausiai finansų ministrės. Pastarąsias pareigas ji ėjo konservatoriaus Andriaus Kubiliaus Vyriausybėje 2009–2012 metais. Po to I. Šimonytė trejus metus dirbo Lietuvos banke, dėstytojavo Vilniaus universitete, kol 2016 metais su Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionimis demokratais pateko į parlamentą.

Kandidatė į premjeres teigia mokanti anglų, lenkų, rusų ir švedų kalbas, kaip savo pomėgį nurodo knygas.

Pagal Seimo statutą, prezidentui pristačius kandidatūrą, pretendentui suteikiamas žodis, jis atsako į klausimus. Po to svarstyti ministro pirmininko kandidatūrą perduodama frakcijoms. Jos kandidatūrą turi apsvarstyti ne vėliau kaip per dvi darbo dienas.

Ne vėliau kaip per savaitę nuo premjero kandidatūros pristatymo turi būti surengtas kitas Seimo posėdis sprendimui dėl pateiktos kandidatūros priimti.

Nutarimas dėl pritarimo premjero kandidatūrai priimamas paprasta balsų dauguma atviru balsavimu.

Ministras pirmininkas ne vėliau kaip per 15 dienų nuo jo paskyrimo pristato Seimui savo sudarytą ir prezidento patvirtintą Vyriausybę, pateikia svarstyti šios Vyriausybės programą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA