Be postų Seime likę „valstiečiai“ palieka seniūnų sueigą: tai patyčios iš opozicijos | Kas vyksta Kaune

Be postų Seime likę „valstiečiai“ palieka seniūnų sueigą: tai patyčios iš opozicijos

BNS 2020/11/19 09:47
DELFI nuotr.

Didžiausios opozicinės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) seniūnas Ramūnas Karbauskis ketvirtadienį per Seimo seniūnų sueigą pareiškė, kad „valstiečiai“ joje toliau nedirbs.

„Jūs tikriausiai prisimenat paskutinių dienų įvykius, kai LVŽS frakcija liko be atstovavimo Seimo vadovybėje, dabar mes matom kitą etapą patyčių iš opozicijos, kai siūlomas priimt sprendimas, kad būtų Mišriai grupei priskirta vadovauti Audito komitetui“, – per seniūnų sueigą pareiškė R. Karbauskis.

„Siekiamybė palikti opoziciją be jokių galimybių pareikšti savo nuomonę lemia tai, kad mes prasmės nei seniūnų sueigoj dirbti toliau nematom ir frakcijoj šnekėsim apie kitas priemones, kaip apginti demokratiją šitam Seime“, – sakė R. Karbauskis.

Seimas tvirtindamas parlamento vadovo pavaduotojus atmetė „valstiečių“ pasiūlytos Aušrinės Norkienės kandidatūrą. Visi kiti pasiūlyti vicepirmininkai, tiek nuo valdančiųjų, tiek nuo opozicijos, buvo patvirtinti.

Atmetus A. Norkienės kandidatūrą, Seimo pirmininkė Liberalų sąjūdžio vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen pateikė opozicinių socialdemokratų atstovą Julių Sabatauską.

Per pirmąjį posėdį buvo išrinktas vicepirmininkas nuo opozicijos, „darbiečių“ atstovas Andrius Mazuronis.

Be savo atstovo Seimo vadovybėje likę „valstiečiai“ žada kreiptis į Konstitucinį Teismą dėl to, kad didelė politinė grupė atsidūrė blogesnėje padėtyje nei maža grupė.

Tarp opozicinių frakcijų Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga turi 32 atstovus parlamente, Socialdemokratų partija – 12, Darbo partija – dešimt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA