Atvykusi išsitirti į Kauno mobilų patikros punktą, išvažiavo su nuostoliais | Kas vyksta Kaune

Atvykusi išsitirti į Kauno mobilų patikros punktą, išvažiavo su nuostoliais nukentėjo daugiau kauniečių

R. Tenio, skaitytojos nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Trečiadienį popiet „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė skaitytojos istorija apie apkartusį vizitą mobiliame koronaviruso patikros punkte Jonavos gatvėje. Moters teigimu, važiuojant pro mėginių paėmimo palapinėje neseniai įrengtas užuolaidas, šios subraižė automobilį.

Kaip pasakojo skaitytoja, į punktą tirtis dėl koronaviruso ji važiuoja reguliariai, kadangi yra medikė. Esą iki šiol viskas būdavo gerai, tačiau trečiadienį atvažiavusi į punktą moteris pamatė, kad čia esančiose palapinėse pakabintos plastikinės užuolaidos.

„Laikiausi visų darbuotojų nurodymų, važiavau automobiliu į palapinę, kur man turėjo būti paimtas mėginys, važiuodama pro užuolaidas pastebėjau, jog jos buvo purvinos, panašu, nuo žemės ir ankščiau pro jas važiavusių automobilių. Dėl to liko apibraižytas mano automobilis“, – sakė skaitytoja, po apsilankymo punkte iškart nuplovusi transporto priemonę bekontaktėje plovykloje ir įsitikinusi, kad paviršius subraižytas.

Pašnekovė tvirtino norinti perspėti vyksiančius į patikros punktą ir atkreipti dėmesį, kad nebūtų gadinamas pacientų turtas. Moteris sakė neturinti priekaištų Jonavos gatvėje plušantiems medikams, kurie atsidavę dirba sunkiomis sąlygomis – jos vertinimu, dėl nesusipratimo kalti punkto prižiūrėtojai.

Įbrėžimai ant švaraus automobilio paviršiaus akivaizdūs / Skaitytojos nuotr.

„Turi būti imtasi priemonių, turbūt, tos užuolaidos uždėtos, kad palapinių viduje dirbantiems medikams nebūtų šalta vėstant orams, bet tokiems atvejams yra šildytuvai. Nemanau, kad esu viena, kuriai taip nutiko, o kai žmonės pastebės, jog apgadinamas jų turtas, vengs važiuoti tirtis. Nes kito patogesnio ir tuo pačiu saugesnio būdo nėra – tik vykti automobiliu“, – svarstė skaitytoja.

„Kas vyksta Kaune“ susisiekus su mobilaus patikros punkto darbą organizuojančiu Kauno miesto poliklinikos Kalniečių padalinio vadovu Justinu Dzidzevičiumi, visgi, paaiškėjo, kad masiškai gadinami automobiliai nebuvo.

J. Dzidzevičius nurodė, kad jam žinoma apie dar vieną apgadinto automobilio atvejį – su žmogumi situacija esą aptarta, vyras paminėjo, jog aplijus įbrėžimų net nesimato, tačiau išdžiuvus gali matytis. Patikros punkto vadovas pažymėjo, kad kiekvieną pretenziją reikia nuoširdžiai įvertinti, nes ji gali būti paremta tam tikromis emocijomis.

„Patikros punkte pakabintos sertifikuotos plastikinės užuolaidos, nesiekiančios žemės, jų guma minkšta, skaidri, kad būtų galima kontroliuoti patekimą į vidų. Negalėčiau detalizuoti būtent šio atvejo, tačiau užuolaidas pakabinus jau pravažiavo 2,5 tūkst. automobilių ir daugiau nusiskundimų negauta. Pats pamėginau dideliu automobiliu pravažiuoti pro užuolaidas, tai darė ir darbuotojai – nepastebėta jokių subraižymų“, – kalbėjo plastikinį barjerą iš arti apžiūrėjęs, apčiupinėjęs ir išmėginęs J. Dzidzevičius.

Tvyrant minusinei temperatūrai, kuri artėja, pabrėžė jis, viskas negalės būti taip atvira – yra tikimybė, kad medikai netiksliai paims mėginį ar jis suges: „Mūsų darbuotojus, kurie yra svarbiausias šios istorijos personažas, turime saugoti. Tai daroma saugumo, patogumo sumetimais ir kad artėjančios žiemos sezonu būtų užtikrintos visos sąlygos procedūrą atlikti tiksliai.“

Anot J. Dzidzevičiaus, užuolaidas galima kartas nuo karto profilaktiškai nupilti vandeniu, bet toks sprendimas būtų efektyvus tik lauke esant teigiamai temperatūrai ir švelniam orui, o atvėsus, gumos juostos pasidengtų ledu, kuris situaciją tik pablogintų.

„Sprendžiame, ką daryti, galbūt užuolaidėles užlenksime per automobilio plotį, kad transporto priemonės jų neliestų, o bent kokia sienelė nuo skersvėjo mūsų darbuotojams susidarytų. Ieškosime techninio sprendimo. (…) Palapinėse jau yra ir specialūs šildytuvai, netgi pakėlėme galingumą, sustiprinome elektros tiekimą – tai daryta po punkto darbo laiko, vakarais ir naktimis, kad testavimas vyktų kaip priklauso“, – vardijo J. Dzidzevičius, pridūręs, kad ketvirtadienį bus mėginama įjungti ir oro užuolaidas.

Pašnekovas informavo, kad Kauno kempinge (Jonavos g. 51A) įkurtame mobiliame patikros punkte šiuo metu per dieną paimama apie 700 ėminių, srautas palyginti su lapkričio pradžia sumažėjęs. Specialiame Karštosios koronaviruso linijos portale 1808.lt skelbiamais trečiadienio vakaro duomenimis, lapkričio 19 d. ėminiui yra 917 laisvų vietų, lapkričio 20-24 d. – virš 1000.

Primename, kad į mobilius COVID-19 patikros punktus priimami tik registruoti asmenys – savavališkai atvykti į patikros teritoriją griežtai draudžiama, o registruotis galima internetu arba Karštąja koronaviruso linija 1808.

Patvirtinus registraciją ir vykstant į punktą, su savimi privalu turėti asmens tapatybės dokumentą bei A4 formato lapą, ant kurio būtų užrašytas mobiliojo telefono numeris. Patikros punkte privaloma laikytis čia dirbančių specialistų nurodymų: nelipti iš automobilio, atidaryti langą tik sulaukus specialisto ženklo, vykdyti instrukcijas dėl mėginio paėmimo.

Atlikus tyrimą, žmogus turi laukti atsakymo: tiek apie teigiamą, tiek apie neigiamą rezultatą pranešama asmeniškai. Nustačius užsikrėtimą COVID-19 ir priėmus sprendimą pacientą hospitalizuoti, kviečiama greitoji medicinos pagalba ir asmuo transportuojamas į ligoninę.

Papildyta 13.50 val.

Paviešinus nemalonią patirtį mobiliajame koronaviruso patikros punkte, į „Kas vyksta Kaune“ redakciją su įrodymais kreipėsi dar pora kauniečių.

„Automobilis tikrai buvo subraižytas Jonavos gatvės mobiliajame COVID-19 punkte. Šiose nuotraukose tai kone geriausiai matosi, tačiau nukentėjo ir visas stogas. Tos užuolaidos gal ir sertifikuotos, bet automobiliai atvažiuoja šlapi ir purvini, dėl to ant užuolaidų prikimba smėlio“, – pasakojo vienas vyras.

Įbrėžimai po apsilankymo mobiliajame punkte / Skaitytojo nuotr.

Jo manymu, užuolaidos turėtų būti plaunamos nuo purvų. „Sidabrinių automobilių savininkai gal ir nepastebės trūkumų, ko negalima pasakyti apie tamsių automobilių savininkus“, – pridūrė vyras.

Subraižytas automobilis / Skaitytojo nuotr.

Kitas ketvirtadienio popietę portalui parašęs taip pat tamsios transporto priemonės savininkas irgi teigė subraižęs kėbulą mobiliame patikros punkte. Skaitytojas dėl žalos apskaičiavimo sakė kreipęsis į draudimo bendrovę.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA