Koronavirusu susirgo eksparlamentaras G. Vaičekauskas | Kas vyksta Kaune

Koronavirusu susirgo eksparlamentaras G. Vaičekauskas liberalai atliko testus dėl COVID-19

BNS 2020/11/18 14:56
DELFI nuotr.

Koronavirusu užsikrėtė buvęs Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Gintaras Vaičekauskas, apie teigiamą testą jis pranešė socialiniame tinkle „Facebook“. Parlamentaras įtaria, kad užsikrėtė nuo savo kolegės Rimantės Šalaševičiūtės, kuri tvirtina esanti sveika.

Parlamento liberalai trečiadienį atliko testus dėl COVID-19, kad galėtų dalyvauti ketvirtadienio posėdžiuose.

„Pasigauti galima daug kur, o mes šiandien visi frakcijos nariai atlikome testą. Rytoj planuojame dalyvauti Seimo posėdžiuose. Tikiuosi, kad rytoj gausime atsakymus. Gal tuo ir baigsis istorija“, – BNS sakė Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas.

G. Vaičekauskas tvirtino praėjusį trečiadienį, lapkričio 11 dieną, dalyvavęs Seimo Kriminalinės žvalgybos parlamentinės komisijos posėdyje, ketvirtadienį jis sužinojo apie teigiamą tame pačiame posėdyje dalyvavusios Rimantės Šalaševičiūtės COVID-19 atsakymą ir iškart izoliavosi Seimo viešbutyje.

Eksparlamentaras blogai pasijuto šeštadienį, antradienį atliko testą, trečiadienį sulaukė teigiamo atsakymo.

G. Vaičekauskas sakė negalintis tvirtinti, kad užsikrėtė Seime, tačiau aplinkybių sutapimo esama.

E. Gentvilas BNS sakė peržiūrėjęs Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijas dėl saviizoliacijos ir įsitikinęs, kad jam izoliuotis nereikia. Mat su G. Vaičekausku jis nesimatė maždaug savaitę.

„Yra praėję daugiau negu trys paros nuo mano kontakto iki jo simptomų pajautimo. Nepapuolu į tą ratą, kuriam reikia izoliuotis“, – teigė liberalų seniūnas.

Antradienį pranešta, kad COVID-19 susirgo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Jonas Varkalys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA