Skubančio Londono įkvėpta kaunietė pristato savo pirmąjį kūrinį | Kas vyksta Kaune

Skubančio Londono įkvėpta kaunietė pristato savo pirmąjį kūrinį vaizdo įrašas


Solinę karjerą neseniai pradėjusi Gabija Liutkevičiūtė, kuri save pristato muzikiniu slapyvardžiu Gabija Li, šiandien išleidžia pirmąjį autorinį kūrinį, kuriame perteikia mintis gimusias skubančiame Londone.

Netikėtai materializavęsis kūrinys – svarbus gyvenimo etapas atlikėjai. Pilna jaudulio ir meilės muzikai Gabija Liutkevičiūtė dalinasi, jog buvo sudėtinga perlipti save.

„Visų pirma, tai pirmas mano autorinis kūrinys kuriuo pasidalinsiu su visais. Man, kaip be galo savikritiškam žmogui, tai reiškia labai daug. Ilgai jaučiausi nepasiruošusi dalintis savo kūryba, dažnai stabdydavau save, o tai su laiku suteikė dar daugiau nepasitikėjimo savimi ir vis atitolindavo mano svajonių“, – pasakojo ji.

Jau kuris laikas Londone gyvenanti atlikėja pabrėžia, kad būtent buvimas ten paskatino ją dar labiau tobulėti ir dirbti su savimi.

„Galbūt įkvėpta Londono ir jo laisvės, savyje atradau daugiau drąsos, išmokau atsipalaiduoti ir tiesiog mėgautis tuo, ką darau. Pirmas žingsnis visada yra sunkiausias, todėl šis debiutinis kūrinys man yra lyg pirmas mano, kaip atlikėjos žingsnis su kuriuo perlipau per visus savo kompleksus ir baimes“, – sakė G. Liutkevičiūtė.

Gabijos Li dainos vaizdo klipo filmavimas / J. Urbonaitės nuotr.

Gabijos muzikinis kelias prasidėjo dar vaikystėje. Būtent tada muzika tapo ypatingai svarbi, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Muzikuoju nuo tada, kiek save atsimenu. Visada tuo žavėjausi, todėl labai natūraliai pradėjau eiti šia kryptimi. Muzikos mokykla, ansambliai, grupės, o su tuo daug įvairių konkursų ir koncertų ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse, tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi“, – apie muzikos kelią pasakojo daininkė.

Būdama šešiolikos Gabija Liutkevičiūtė tapo grupės „HIT“ nare, kur susipažino su populiariosios muzikos scena Lietuvoje. Tačiau dabar prasideda naujasis etapas, kuris šiuo metu Gabijai yra itin svarbus – solinė karjera. Visai neseniai atlikėja išvažiavo mokytis į Londoną, kur studijos prestižiniame universitete pakeitė jos požiūrį į muziką bei gyvenimą.

Išvažiavus atlikėja dar stipriau pajuto, kaip jai svarbu jos solinis muzikinis kelias.

„Dabar, kaip niekad anksčiau noriu atsiskleisti ne tik kaip asmenybė, bet ir kaip atlikėja, kūrėja. Taip ir gimė mano autorinė daina „Can’t Cope With You“, iš didelio noro kurti ir būti išgirstai“, – pastebi Gabija Liutkevičiūtė.

„Iš tiesų ši daina gan ilgai gulėjo mano telefono užrašuose. Besimokydama Londone nemažai laiko praleisdavau metro, todėl neretai išnaudodavau šį laiką rašymui.

Vieną dieną tarp begalės užrašų radau keletą jau seniau parašytų šios dainos eilučių ir net nepastebėjau kaip iš žodžių atsirado melodija, o po to ir visa daina“, – dainos atsiradimo istorija dalinasi Gabija ir neslepia, kad ilgos kelionės Londono metro suteikė įvairių minčių muzikai.

Gabijos Li dainos vaizdo klipo filmavimas / J. Urbonaitės nuotr.

Singlas pasaulį pasiekia kartu su emocijų kupinu Pijaus Vėberio režisuotu klipu. Kuriant klipą abipusis pasitikėjimas Gabijai buvo svarbiausia. Atlikėja dalinasi, kad nuo pat susipažinimo pradžios su P. Vėberiu buvo ramu dėl finalinio vaizdo klipo rezultato. Klipu kūrėjai atspindėjo dainos personažo pagrindinius jausmus tokius kaip nusivylimas, liūdesys, sunkumas ar vienišumas.

Paklausta apie sunkumus filmavimo aikštelėj atlikėja išsiplėtė, kad komanda suvaldė filmavimo aikštelę puikiai, todėl ji galėjo susikoncentruoti į savo, kaip atlikėjos ir aktorės darbą.

„O kas dėl sunkumų, tai, turbūt, jei jų ir buvo, viską suvaldė puiki komanda, todėl aš, kaip atlikėja, galėjau būti dėl visko rami ir mėgautis filmavimo procesu. Manau iššūkių būna visad, kai nori padaryti kažką įdomaus, gražaus, tad svarbu žmonės dirbantys kartu. Esu labai dėkinga visai komandai, be kurių nebūtų to, kas šiandien pasieks klausytojus“, – sakė G. Liutkevičiūtė.

Atlikėja Gabija Li apie savo muzikinę ateitį dar vis kalba nedrąsiai. „Apie albumą tyliai pasvajoju ir tikrai tikiu, kad tai įgyvendinsiu. Tiksliai žinau, kad noriu dainuoti ne tik angliškai, bet ir savo gimtąja kalba, todėl galiu pažadėti, kad mane išgirsite dainuojant ir lietuviškai.“, – savo mintimis dalinasi atlikėja.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA