Per savaitę – 111 pažeidėjas: išdalintos baudos už būriavimąsi ir kaukių nedėvėjimą | Kas vyksta Kaune

Per savaitę – 111 pažeidėjas: išdalintos baudos už būriavimąsi ir kaukių nedėvėjimą papildyta

BNS 2020/11/16 11:40
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Dėl karantino ir saviizoliacijos pažeidimų policija praėjusią savaitę nubaudė 111 žmonių. Kaip BNS informavo Policijos departamento atstovė Revita Janavičiūtė, žmonės visoje šalyje bausti dėl saviizoliacijos tvarkos nesilaikymo, kaukių nedėvėjimo, būriavimosi ir atstumų nesilaikymo.

Pasak R. Janavičiūtės, 96 žmones pareigūnai nubaudė darbo dienomis, 15 – savaitgalį.

Prieš tai buvusius du savaitgalius iš eilės policijai teko skirti baudas 21 žmogui.

Lapkričio 7-ąją Lietuvoje trims savaitėms įvedus karantiną viešose vietose galima būti ne didesnėmis nei penkių asmenų grupėmis, išskyrus šeimos narius, privalomas apsauginių kaukių dėvėjimas.

Taip pat apribotas ir parduotuvėse ar paslaugų teikimo įstaigose aptarnaujamų žmonių skaičius.

Administracinių nusižengimų kodeksas už karantino pažeidimus numato baudą nuo 500 iki 1 tūkst. eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1,5 tūkst. iki 6 tūkst. eurų. Pirmą kartą skiriama pusė minimalios baudos.

Papildyta 13.37 val.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pirmadienį teigė, kad praėjusią savaitę šalyje buvo nustatyti 44 kaukių dėvėjimo pažeidimai, 14 pažeidimų prekybos vietose, penki žmonės nubausti dėl viešajame transporte padarytų pažeidimų, trys – dėl būriavimosi.

Anot ministro, pagal 58 iš 60 savivaldybių pateiktus duomenis galima teigti, kad tik labai maža dalis žmonių ir įmonių, nuo patikrintų iš viso, buvo baudžiami dėl pažeidimų.

„Bendrąją prasme galima sakyti, kad didžioji dalis gyventojų ar įmonių, ar įstaigų laikosi karantino reikalavimų“,– per spaudos konferenciją sakė A. Veryga.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA