M. Schillerio šauksmai po „Žalgirio“ rungtynių buvo girdėti toli nuo rūbinės | Kas vyksta Kaune

M. Schillerio šauksmai po „Žalgirio“ rungtynių buvo girdėti toli nuo rūbinės

M. Schilleris / R. Tenio nuotr.

Kauno „Žalgiris“ sekmadienio vakarą išgyveno netikėtai įtemptą trilerį „Betsafe-LKL“ pirmenybėse. Lietuvos čempionai tik paskutinėmis pratęsimo sekundėmis 103:100 palaužė Prienų „CBet“, o vyriausiasis kauniečių treneris Martinas Schilleris po mačo išrašė auklėtiniams griežtos pylos.

Nors spaudos konferencijoje M. Schilleris nedaugžodžiavo, austras turėjo, ką pasakyti savo žaidėjams rūbinėje. Žurnalistas Karolis Tiškevičius užduodamas treneriui klausimą teigė, kad jo šauksmus girdėjo būdamas spaudos konferencijos salėje.

„Jūs matėte rungtynes. Pagrindinė pykčio priežastis – varžovų įmestų taškų skaičius“, – trumpai nukirto Kauno klubo vairininkas.

„Sveikinu varžovus, kurie sužaidė puikias rungtynes. Iki pertraukos nefunkcionavo mūsų gynyba stabdant greitas atakas ir kova dėl atšokusių kamuolių, o po pertraukos mums trūko kokybės ginantis vienas prieš vieną. Ši kombinacija lėmė tokias rungtynes. Mano auklėtiniai tikrai norėjo laimėti rungtynes, todėl aš negaliu komentuoti jų energijos ir motyvacijos.

Tikėjomės, kad rungtynės bus sunkios. Tai yra sukta situacija, nes kitą savaitę žaisime du mačus Eurolygoje. Be to, prieš tą patį Prienų klubą žaidėme praėjusią savaitę ir laimėjome užtikrintai. Tai tikrai mums nepadėjo šiame mače“, – kalbėjo M. Schilleris.

Rimtą iššūkį favoritams metęs „CBet“ strategas Mantas Šernius spaudos konferencijoje teigė, kad jo auklėtiniai vykdė beveik tą patį planą, kurį komanda turėjo ir praėjusio sekmadienio mače, kai prieniškiai „Žalgiriui“ nusileido 72:96.

„Mes daug rizikavome. Žaidėme maža rotacija, išlaikyti „Žalgirį“ šalia visas rungtynes galėjome tik rizikuodami. Mano auklėtiniai patikėjo planu. Žaidėme praktiškai tą patį, ką pirmose rungtynėse, bet šįkart viskas buvo daug kokybiškiau ir pas vyrus atėjo pasitikėjimas. Aišku, „Žalgiris“ po sunkių rungtynių, sunkios kelionės. Situacija susiklostė mums gera pergalei, bet, deja, nepavyko“, – sakė M. Šernius.

Prienų komanda šiame mače vertėsi tik su 8 krepšininkais, iš kurių aktyviai rotacijoje dalyvavo 7. Galiausiai svečiai liko penkiese, nes dėl asmeninių pražangų pasirodymą anksčiau laiko baigė Regimantas Miniotas, Marquisas Wrightas ir Egidijus Dimša.

M. Šernius nesiryžo ant parketo išleisti Khadimo Sow. Treneris po mačo atskleidė, kad šiam aukštaūgiui yra ieškoma kita ekipa.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA