Sukauptos apsaugos priemonės bus sandėliuojamos Kauno rajone | Kas vyksta Kaune

Sukauptos apsaugos priemonės bus sandėliuojamos Kauno rajone

BNS 2020/11/14 20:12
Asociatyvi / I. Budzeikaitės nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) valdomų apsaugos priemonių nuo koronaviruso atsargų pervežimu ir sandėliavimu rūpinsis logistikos įmonė „Hoptrans logistics“.

Vyriausybė tam šią savaitę skyrė 99,3 tūkst. eurų SAM sutaupytų lėšų asmens apsaugos priemonėms įsigyti. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga nurodė, kad naujo tiekėjo prireikė pasibaigus sutarčiai su „Lietuvos paštu“, iki šiol saugojusiu priemones.

Ministerija BNS informavo, kad naujo tiekėjo ieškoti prireikė, nes sutartyje su „Lietuvos paštu“ nebuvo numatyta pratęsimo galimybė.

„Šios apsaugos priemonės nėra valstybės medicinos rezervo dalis, o yra papildomos priemonės skirtos suvaldyti COVID-19“, – nurodė ministerija.

Pirkimą skelbiamos apklausos būdu vykdė SAM Ekstremalių sveikatai situacijų centras. Centras nurodo, kad krovinio vertė sieks apie 10-12 mln. eurų. Sutartis neskelbiama Centriniame viešųjų pirkimų portale, ministerija BNS sutarties kol kas nepateikė.

Konkurso sąlygose nurodyta, kad tiekėjui reikės pervežti apie 1,5 tūkst. europalečių su asmens apsaugos priemonėmis iš „Lietuvos pašto“ sandėlių į savo sandėlius, kuris turėtų būti „nutolęs ne toliau kaip 20 km atstumu nuo Kauno miesto ribos“. Jas reikės saugoti iki 80 dienų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA