Kauno policijos komisariato statybas finansuos vienas iš Lietuvos komercinių bankų | Kas vyksta Kaune

Kauno policijos komisariato statybas finansuos vienas iš Lietuvos komercinių bankų

Asociatyvi / Organizatorių nuotr.

UAB Merko statyba pasirašė sutartį su Policijos departamentu prie Vidaus reikalų ministerijos dėl modernaus ir aplinkai draugiško Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pastato projektavimo, statybos ir paslaugų teikimo. Projekto, kurio darbai jau sėkmingai vyksta, įgyvendinimas finansuojamas nuosavomis lėšomis ir SEB banko suteikta paskola.

„Šis Viešosios ir privačios partnerystės projektas (VPSP) leidžia mums panaudoti per dvidešimt metų rinkoje sukauptą patirtį bei statybų ir nekilnojamo turto vystymo sektoriaus žinias. Ir tai jau ne pirmasis mūsų realizuojamas VPSP projektas – iki šiol užsukę svečiai stebisi naujai atrodančia Balsių mokykla, nors ją pastatėme ir eksploatacija rūpinamės jau devynerius metus.

O naujasis Kauno apskrities VPK pastatas bus ne tik šiuolaikiškas, pritaikytas patogiam pareigūnų darbui, bet ir leis gerokai sutaupyti eksploatacijos išlaidas. Pastatas atitiks A++ energinę efektyvumo klasę, t.y. beveik visa pastato eksploatacijai reikalinga energija bus gaunama iš atsinaujinančių energijos šaltinių ir tai bus vienas pirmųjų tokių pastatų Lietuvoje,“ – sako UAB Merko statyba generalinis direktorius Saulius Putrimas, džiaugdamasis, kad SEB bankas pasitiki ir jau ne pirmą kartą prisideda prie Merko projektų įgyvendinimo.

Vasario mėnesį pradėtas statyti daugiau nei 6300 kv. m Kauno apskrities policijos komisariato pastatų kompleksas energiją sugeneruos iš atsinaujinančių šaltinių.

Ant pastato stogų bus įrengtos saulės jėgainės, generuojančios energiją, kurios visiškai užteks aprūpinti pastatą reikalinga elektros energija šildymui ir vėsinimui, moderni šildymo vėsinimo, vėdinimo sistema sukurs kokybišką mikroklimatą ir užtikrins komfortiškas darbo sąlygas pareigūnams, rašoma „SEB“ pranešime žiniasklaidai.

„SEB jau finansuoja viešosios ir privačiosios partnerystės projektus, tokius kaip Palangos miesto aplinkkelio, Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato ir Santariškių klinikų automobilių parkavimo aikštelės statybas. Džiaugiamės galėdami prisidėti prie naujo – Merko statybos įgyvendinamo Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato – projekto“, – teigia SEB banko valdybos narys, Verslo bankininkystės tarnybos direktorius Vilius Juzikis.

„Tokios partnerystės užtikrina palankias projekto finansavimo sąlygas, o tai reiškia – priimtiną grąžą privačiam projekto įgyvendintojui ir optimalų projekto valdymą valstybei, o per tai – ir mažesnius kaštus šalies biudžetui.

Skirdami finansavimą aplinką tausojantiems projektams, prisidedame ne tik prie vietinės bendruomenės ekonominės ir socialinės gerovės, bet ir šalies aplinkosaugos rodiklių gerinimo. Tai – ne vienerių metų SEB grupės finansavimo politikos prioritetas“, – sakė V. Juzikis.

Planuojama, kad Kauno gyventojams bei policijos darbuotojams naujos patalpos bus atidarytos 2021 m. pabaigoje – 2022 m. pradžioje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA