Dainavoje – tikri filmo epizodai: į kauniečius ne kartą kėsinosi metaline grandine ir peiliu apsiginklavęs vyras | Kas vyksta Kaune

Dainavoje – tikri filmo epizodai: į kauniečius ne kartą kėsinosi metaline grandine ir peiliu apsiginklavęs vyras

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį „Kas vyksta Kaune“ grupėje pasirodė įrašas su perspėjimu Dainavos mikrorajono gyventojams. Kauniečių pora Pašilės gatvėje teigia buvusi užpulta vidury nakties, o užpuolikas priminė fantastinių filmų herojų. Kaip paaiškėjo – tai ne vienintelis atvejis, kuomet kauniečius gąsdina keistai besielgiantis vyras.

Užpuolikas apsiginklavęs grandine ir peiliu

Kaunietės pasakojimu, lapkričio 12 dieną, apie 2 val. nakties sutuoktinių pora grįžo į savo namų kiemą. Kadangi automobiliui vietos nebuvo, jį nusprendė palikti šalia namų, Pašilės gatvėje. Tačiau kelionė namo pasisuko visai kita linkme.

„Tiems, kas iš Dainavos rajono!!! Gal ir juokingai kažkam atrodys, bet man baugu. Prieš 10-15 min. su vyru pasistatėm auto šalia namų (ne kieme, nes vietos nebuvo). Nusprendėm parūkyt ir tada eit namo. Pro priekį praėjo vyras ir už poros mašinų atsitūpė, po truputį tupėdamas šliaužė link mūsų mašinos, vyras papypsino, tai jis atsistojo ir rankose laikydamas metalinę grandinę bėgo link mūsų“, – ketvirtadienio naktį pasakojo moteris.

Anot kaunietės, jos vyras pradėjo važiuoti, o užpuolikas esą bėgti iš paskos. „Tiesiog noriu perspėt visus Dainavos gyventojus, gyvenančius Pašilės g. palei Simono Daukanto progimnaziją – būkit atsargūs! Gyvenu šitoj vietoj visą gyvenimą, bet niekada taip nebuvo! Atsirado maniakas!“ – perspėjo moteris.

Pasak jos, užpuolikas buvo apie 2 m ūgio, dėvėjo kamufliažo rašto drabužius ir kaukę, buvo užsidėjęs šachtininkų kepurę, kurioje integruota lempa. Rankose turėjo metalinę grandinę, o iš kelnių kišenės buvo išlindus didelio virtuvinio peilio rankena.

Anot to paties rajono gyventojus norėjusios perspėti moters, maždaug po valandos jiedu su antra puse grįžo į tą pačią vietą, kur sutiko mįslingą vyrą, tačiau nepažįstamojo jau nebuvo. „Pabėgo jis! Grįžom atgal su mašina, bet neberadom. Baisu dėl vaikų“, – naktį rašė moteris.

Naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ moteris tvirtino, kad Dainavoje ji gyvena nuo gimimo ir šis mikrorajonas visada atrodė rami vieta.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė portalui „Kas vyksta Kaune“ nurodė, kad panašaus pranešimo apie pasikėsinimą užpulti Kauno policija nėra gavusi.

„Kauniečių prašome apie tokius įvykius visada nedelsiant informuoti policijos pareigūnus skubios pagalbos telefonu 112“, – pridūrė O. Vaitkevičienė.

Tiesa, didžiajai daliai kauniečių ši istorija nepasirodė įtikinama, tačiau netrukus atsirado dar viena moteris, teigianti išgyvenusi panašią šiurpią naktį.

Siautėja ne pirmą kartą

Praėjusį sekmadienį, lapkričio 8 dieną, apie 23.30 val., panaši situacija nutiko dar dviem kaunietėms. Viename iš Kovo 11-osios gatvės daugiabučių kiemų moterys kalbėjosi sėdėdamos automobilyje, kai iš tamsos išniro keistai besielgiantis vyras.

„Mes sėdim automobilyje, šnekamės, langai šiek tiek aprasoję, bet pastebime, kad iš priekio ateina vyras. Jis buvo be kaukės, su ūsais, kepurė – su snapeliu. Iš pažiūros vyras atrodė kaip benamis, tačiau per daug į jį nekreipėme dėmesio, kadangi pro šalį vis praeidavo žmonių, nes netoli mūsų stovėjo atliekų konteineris“, – pasakojo moteris.

Pasak kaunietės, vyras priėjo prie konteinerio, pažiūrėjo į jį, tada į automobilį, kuriame sėdėjo moterys. „Kadangi automobilis buvo netoli konteinerio, žiūrim, kad jis ateina arčiau mūsų. Tada prisiartino prie vairuotojo lango, kur sėdėjo mano draugė, palenkė galvą ir pasižiūrėjo tiesiai į mus. Mes staiga suakmenėjom. Įsivaizduokite, mes, dvi merginos, sėdim mašinoje ir prieina neaiškus vyras. Galvojau, gal cekavyjasi, bet iš karto užsispaudėm duris, nes ant automobilio galinės sėdynės puikiai matėsi apšviestas rankinukas“, – pasakojimą tęsė moteris.

Kaunietės pasakojimu, vyras žiūrėjo tarsi ligotom akim, labai keistu žvilgsniu. „Netrukus jis atsitraukė gal per kokį metro atstumą, išsitraukė iš kišenės pirštinę ir žiūrėdamas tiesiai į mus pradėjo ją mautis. Staiga pamatėm, kad iš kitos kišenės išsitraukia grandinę, bet jis tokiu žvilgsniu žiūrėjo… Toks jausmas, kad jis tarsi davė laiko pabėgti ar mėgavosi, kad mes į jį žiūrim… Ir jis ant rankos pradeda vynioti tą grandinę. Taip lėtai, tarsi nesveikas“, – su baime prisiminė mergina.

Į nepavydėtiną situaciją papuolusiai kaunietei pasirodė keistas ir tas faktas, kad mįslingas vyras iš pradžių atsitraukė, o vėliau pradėjo gąsdinančiai artėti.

„Pradėjau klykti ir liepiau draugei kurti mašiną, laimei, draugė nespėjo supanikuot, automobilis neužgeso ir mes greitai pradėjome važiuoti. Vyras buvo pusmetrio atstumu nuo automobilio, tačiau jei būtų norėjęs daužti automobilio stiklą, būtų iš kart daužęs, bet ir pats grandinės vyniojimas gan lėtas buvo, kaip koks įspėjimas – lyg duotų šansą pabėgti“, – sakė moteris.

Apie pirmą išpuolį pranešta policijai

Paniškai išsigandusios draugės nedelsiant paliko daugiabučio kiemą ir susisiekė su policijos pareigūnais. „Kad neatrodytų melagingas iškvietimas, mes pareigūnų laukėme prie Girstučio, po to laukėm, kol su prožektoriais apieškos kiemą“, – pasakojo mergina.

Kaunietės teigimu, policijos pareigūnai, tikriausiai, buvo susikoncentravę į turto apgadinimą, o kadangi automobilis nebuvo apgadintas, mums liepė eiti namo.

Tiesa, moteris visgi spėliojo, ar tai tas pats vyras, nes, jos teigimu, užpuolikas buvo apie 1,80 m ūgio, tačiau tiek pirmojo, tiek antrojo pasikėsinimo užpulti lokacijos viena nuo kitos nutolusios visai nedaug. „Basiausia tai, kad tai ne vienkartinis atvejis, reiškia, tas vyras yra tame pačiame rajone. Aš vis dar negaliu užmigti ir tas vaizdas akyse stovi“, – pridūrė mergina.

Kaip naujienų portalą „Kas vyksta Kaune“ informavo O. Vaitkevičienė, Kauno apskrities VPK išties pasiekė pranešimas apie pasikėsinimą užpulti. Komisariato duomenimis, lapkričio 8 d., apie 23.37 val., buvo gautas pranešimas, kad Kaune, Kovo 11-osios g., prie pranešėjos automobilio priėjo nepažįstamas vyras, kažką turėjo rankose lyg norėdamas išdaužti stiklą, išgąsdino.

„Nuvykę pareigūnai nei įvykio vietoje, nei patruliuodami aplinkinėse vietovėse apibūdinimus atitinkančio vyro nepastebėjo. Pareiškimas taip pat nebuvo gautas“, – sakė O. Vaitkevičienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA