S. Skvernelis apdovanotas Baltijos Asamblėjos medaliu | Kas vyksta Kaune

S. Skvernelis apdovanotas Baltijos Asamblėjos medaliu

lrv. nuotr.

Ministrui Pirmininkui Sauliui Skverneliui įteiktas Baltijos Asamblėjos apdovanojimas – medalis už nuopelnus ir bendradarbiavimą įgyvendinant bendrus Baltijos regiono projektus.

„Nuoširdžiai dėkoju už šį simbolinį ir man labai svarbų Baltijos Asamblėjos apdovanojimą. Tik veikdami kartu esame stipresni ir galime pasiekti puikių rezultatų. Nepaisant visų iššūkių, realūs ir svarbūs darbai buvo atlikti įgyvendinant bendrus regioninius tiek sinchronizacijos, tiek transporto infrastruktūros projektus. Dėkoju visiems partneriams ir kolegoms už bendrą sėkmingą darbą, tai yra mūsų visų laimėjimas, kuris atneš daug naudos visam regionui“, – sakė premjeras.

Kaip rašoma Vyriausybės pranešime žiniasklaidai, Baltijos Asamblėja (BA) yra Lietuvos, Estijos ir Latvijos parlamentų tarptautinio bendradarbiavimo organizacija, įkurta 1991 m. lapkričio 8 d. Taline.

Svarbiausias tikslas bendradarbiaujant su vyriausybių atstovais ir įvairių sričių ekspertais, vadovaujantis racionalumo, tarpusavio naudos ir vienybės principais, – spręsti Lietuvos, Estijos ir Latvijos valstybių aktualiausius saugumo, ekonomikos, kultūros, mokslo, švietimo, sveikatos apsaugos ir kitus klausimus.

BA medalis – apdovanojimas, teikiamas kiekvienais metais už Baltijos šalių vienybės ir bendradarbiavimo palaikymą ir išskirtinį indėlį įgyvendinant bendrus regioninius projektus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA