Komisija nusprendė: iš kalinių ligoninės netoli Kauno pavojingas žmogžudys pabėgo dėl vadovų aplaidumo | Kas vyksta Kaune

Komisija nusprendė: iš kalinių ligoninės netoli Kauno pavojingas žmogžudys pabėgo dėl vadovų aplaidumo

Kalėjimų departamento ir DELFI nuotr. / "Kas vyksta Kaune" montažas

Laisvės atėmimo vietų ligoninės (LVAL) direktorius, jo pavaduotojas ir Saugumo valdymo skyriaus viršininkas savo tarnybines pareigas atliko aplaidžiai, todėl įstaigoje nebuvo užtikrintas darbo organizavimas bei kontrolė ir laiku nebuvo imtasi veiksmų užkirsti kelią nuteistojo pabėgimui, antradienį pranešė Kalėjimų departamentas.

Kaip rašoma departamento pranešime žiniasklaidai, tarnybinį patikrinimą atliko Kalėjimų departamento prie Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos (toliau – Kalėjimų departamentas) direktoriaus įsakymu sudaryta komisija, į kurios sudėtį įėjo Kalėjimų departamento ir Vilniaus pataisos namų atstovai.

Tarnybinis patikrinimas pradėtas įtariant, kad LAVL vadovai galimai netinkamai atliko tarnybines pareigas, dėl to minėtoje įstaigoje nebuvo tinkamai užtikrintas darbo organizavimas, koordinavimas ir kontrolė. Vadovaujantis Vidaus tarnybos statuto 45 str. nuostatomis, įvertinus galimus padarytus pažeidimus, laikinai nuo pareigų buvo nušalinti LAVL direktorius Ramūnas Šilobritas, direktoriaus pavaduotojas Tomas Bartninkas, Saugumo valdymo skyriaus viršininkas Vidas Jasaitis.

Tarnybinio patikrinimo metu nustatyta, kad minėti asmenys eidami pareigas elgėsi nerūpestingai (aplaidžiai), neatliko būtinų veiksmų, kuriuos turėjo ir galėjo atlikti įpareigoti teisės aktų, dėl to laiku nebuvo imtasi reikiamų priemonių įstaigos apsaugai ir nuteistųjų priežiūrai užtikrinti, įvykusiam pabėgimui užkardyti.

Komisija šiems pareigūnams už padarytus tarnybinius nusižengimus siūlo skirti tarnybines nuobaudas: LAVL direktoriui – papeikimą, LAVL direktoriaus pavaduotojui – griežtą papeikimą, Saugumo valdymo skyriaus viršininkui – perkėlimą į žemesnes pareigas. Tarnybinio patikrinimo išvada pateikta kompetentingiems asmenims sprendimams dėl nuobaudų skyrimo priimti.

Tarnybinis tyrimas pradėtas po to, kai rugpjūčio 30 dieną iš Pravieniškėse esančios Laisvės atėmimų vietos ligoninės pabėgo už nužudymą ir neteisėtą disponavimą narkotikais nuteistas Jevgenijus Sotikovas. Jis pabėgo iš ligoninės pasivaikščiojimo kiemelio, atlupęs skardą sienoje ir kitą dieną buvo sulaikytas Klaipėdoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA