Antras karantinas Kaune: miesto gyvenimas nestoja | Kas vyksta Kaune

Antras karantinas Kaune: miesto gyvenimas nestoja

R. Tenio nuotr.

Nors vietinis karantinas Kauno mieste galioja nuo spalio 26-osios, o visuotinis karantinas su dar griežtesniais reikalavimais įvestas praėjusį šeštadienį, Kauno gatvės atrodo visai kitaip nei kovą. Dalis įstaigų priverstos pristabdyti darbą, tačiau miestiečių viešose erdvėse nemažai.

[galerija kiek=”32″]

Debesų masei prasisklaidžius ir lapkričio saulei nutvieskus plinkančias medžių šakas, kauniečiai nepraleido progos pasidžiaugti gražiu oru ir per karantiną.

Kaip matyti „Kas vyksta Kaune“ fotografo užfiksuotuose kadruose, gyventojai ėjo pasivaikščioti, pasportuoti ar tingiai pasimėgauti saulės spinduliais į Santakos parką ir Nemuno salą.

Čia pat būrys žvejų lūkuriavo užmetę meškeres, o Laisvės alėjoje ir Vilniaus gatvėje apie pietus praeivių buvo gana gausu, kitaip nei kovo pirmoje pusėje, kai miestas, vaizdžiai kalbant, atrodė kaip po apokalipsės.

Kauno tvarkymo ir statybų darbai nestoja, veikia ir įstaigos, tik, pavyzdžiui, maistas parduodamas išsinešti. Daugelis kauniečių viešose vietose pavyzdingai dėvi apsaugines veido kaukes.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad visuotinis karantinas Lietuvoje įvestas lapkričio 7 d. ir kol kas truks iki lapkričio 29 d., 24 val. Griežtų priemonių imtasi siekiant sustabdyti smarkiai augantį COVID-19 plitimą.

Karantino metu draudžiama viešojo maitinimo įstaigų, restoranų, kavinių, barų, naktinių klubų ir kitų pasilinksminimo vietų, lošimo namų ir lažybų punktų veikla, išskyrus maisto tiekimą išsinešimui.

Parduotuvės, prekybos centrai, turgavietės ir kitos viešos prekybos vietos gali tęsti veiklą, užtikrinusios ne mažiau kaip 10 kvadratinių metrų plotą vienam pirkėjui. Paslaugų teikimo vietose taip pat turi būti užtikrinamas 10 kvadratinių metrų plotas klientui arba aptarnaujamas ne daugiau kaip vienas asmuo.

Draudžiami visi atvirose ir uždarose erdvėse viešose vietose organizuojami komerciniai ir nekomerciniai kultūros, pramogų, sporto renginiai, šventės, mugės, festivaliai bei žmonių susibūrimai viešojoje vietoje iš anksto nustatytu laiku, išskyrus aukšto meistriškumo sporto varžybas, kai jos vyksta be žiūrovų.

Vyriausybės nutarimu nustatyta, kad viešose vietose galima būti ne didesnėmis nei penkių asmenų grupėmis, išskyrus šeimos narius, reikalaujama laikytis ne mažesnio kaip dviejų metrų atstumo tarp asmenų ar asmenų grupių.

Vyresni nei šešerių metų asmenys viešose vietose privalo būti su kaukėmis, išskyrus asmenis, sportuojančius atviroje erdvėje. Reikalavimas taip pat netaikomas sportininkams varžybose ir teisėjams bei paslaugos teikimo metu, kai paslaugos negalima suteikti paslaugos gavėjui būnant su kauke.

Be kaukių gali būti neįgalieji, jei dėl savo sveikatos būklės negali dėvėti kaukės. Šiems asmenims rekomenduojama nešioti veido skydelį. Kaukės nereikia ir už gyvenamosios vietovės – miestų, miestelių, kaimų, viensėdžių, sodininkų bendrijų – ribų, kai šalia nėra kitų asmenų 20 metrų spinduliu, išskyrus šeimos narius.

Daugiau apie karantino metu šalyje galiojančius ribojimus skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA