G. Nausėda tikisi, kad naujasis JAV prezidentas skirs didelį dėmesį Baltijos šalių saugumui | Kas vyksta Kaune

G. Nausėda tikisi, kad naujasis JAV prezidentas skirs didelį dėmesį Baltijos šalių saugumui

BNS 2020/11/08 18:10
DELFI nuotr.

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda prognozuoja, kad išrinktasis JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) skirs didelį dėmesį Baltijos regiono valstybių saugumui, o jam esant šalies vadovu, transatlantinis ryšys tarp Europos Sąjungos (ES) ir JAV taps nuoširdesnis.

„Išrinktasis prezidentas J.Bidenas, tikiuosi, ir toliau skirs didelį dėmesį Baltijos regiono valstybių saugumui, ypač krašto apsaugos politikoje“, – sako G. Nausėda prezidentūros sekmadienį išplatintame šalies vadovo komentare dėl rinkimų JAV.

Paak G. Nausėdos, prezidento Donaldas Trumpo (Donaldo Trampo) administracijos laikotarpiu buvo „gana sėkmingai plėtojamas energetinis bendradarbiavimas“.

„Tikiuosi šitame sektoriuje taip pat turime potencialą bendradarbiauti dar sėkmingiau“, – teigė G. Nausėda.

Prezidentas tikisi, kad J. Bidenui būnant JAV prezidentu sustiprės ir taps dar nuoširdesnis „tas transatlantinis ryšys“ tarp ES ir JAV, kurio, G. Nausėdos teigimu, nepaprastai reikia „šiame neramia pasaulyje“.

„Lietuva šioje srityje visada buvo patikima sąjungininkė ir visada įdės patį didžiausią indėlį, kad šis santykis būtų stiprus, nuoseklus ir tvirtas“, – tvirtino G. Nausėda.

Anot jo, J. Bidenui siekis tapti vienijančiu prezidentu yra nepaprastai svarbus „tiek vidaus, tiek išorės dimensijoje“.

„Šiandien vienijimosi kaip niekada reikia ir pačiose Jungtinėse Valstijose ir, žinoma, vakarų demokratijos turi siekti supratimo ir sutarimo ten, kur klausimai yra principiniai ir reikia tikrai didesnio vakarų demokratijos indėlio šiuolaikiniame pasaulyje“, – kalbėjo G. Nausėda.

Lietuvos prezidentas šeštadienio vakarą pasveikino J. Bideną su pergale JAV prezidento rinkimuose. Sveikinimą G. Nausėda paskelbė praėjus kiek daugiau nei valandai po to, kai JAV žiniasklaida paskelbė, kad J. Bidenas užsitikrino pergalę rinkimuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA