Kaunietis Matas savaitgalį bendraminčius išsivedė į 100 km žygį aplink Kauną: užsispyrus – tiek įveikti gali kiekvienas | Kas vyksta Kaune

Kaunietis Matas savaitgalį bendraminčius išsivedė į 100 km žygį aplink Kauną: užsispyrus – tiek įveikti gali kiekvienas

SKIRMANTĖ JAVAITYTĖ 2020/11/08 17:02
M. Toliušio nuotr.

Ką įdomaus ir naudingo nuveikti niūrų rudens savaitgalį? Aktyviai laisvalaikį leidžiantis bei Kauną geriau pažinti siekiantis kaunietis Matas Toliušis šį savaitgalį nenuobodžiavo ir bendraminčius iš „Šešios trim“ komandos išsivedė į 100 km žygį aplink Kauną. Tiesa, žygis buvo suplanuotas jau prieš mėnesį ir sulaukė nemažo susidomėjimo, tačiau dėl tądien paskelbto karantino į kelią išėjo tik penkiese.

Paros neprireikė

100 km žygis prasidėjo šeštadienį 5 val. ryto, prie Kleboniškio tilto, o baigėsi sekmadienį apie 3.30 val. nakties, ten, kur ir prasidėjo. Iš viso kelyje penketukas praleido 22 val. 29 min. ir 35 s. Dalyviai keliavo bendruomenės kaunasiloveyou.lt parengta trasa: „100 km aplink Kauną“. Matą portalas „Kas vyksta Kaune“ pakalbino sekmadienio popietę, pailsėjus po įveikto „šimtuko“, tiesa, jam jau nebe pirmo.

Apgaubus sutemoms./ M. Toliušio nuotr.

Įveikti save

Pasiteiravus, kaip kilo idėja pakviesti bičiulius į žygį, kaunietis Matas tikino, kad norėjosi įkvėpti kitus, paraginti juos būti fiziškai aktyviems. „Žygio šūkis skambėjo: „einam savo 100 km“, nes iš pradžių nebuvau įsitikinęs, kad finišą pasieks visi. Norėjosi, kad žmonės patikrintų, ar įmanoma įveikti tiek kilometrų.

Buvo smagu stebėti procesą, kaip kinta ėjikų nuotaikos, būsenos, kokie fiziniai trukdžiai bando sustabdyti, ir kaip galiausiai žmonės įveikia save. Mano vestas ketvertukas 100 km ėjo pirmą kartą ir pasiekė finišą. Didžiuojuosi jais!“, – sakė Matas . Prieš tai jis buvo nuėjęs trasą vienas, siekdamas apžvelgti jos sudėtingumą, galimas sunkesnes vietas.

[galerija kiek=”12″]

„Kai eini 100 km, pagrindinis iššūkis yra tavo galvoje: atsiranda mikrotraumų, maždaug pusiaukelėje pradedi galvoti, kam visa tai? Klampoji ir per pelkes, sušlampi kojas, galiausiai ima ką nors skaudėti, krenta nuotaika… Mano tikslas buvo įkvėpti žmones, kad jie nueitų. Gera nuotaika, pokalbis, vienas kito paskatinimas“, – svarbiausius komponentus, ko reikia, siekiant nueiti žygį vardino Matas.

Kelyje./ M. Toliušio nuotr.

Atrasti Kauną iš naujo

Anksčiau Matas dirbo gidu, tad Kauną pažįsta patį įvairiausią. „Bet kiekvienas žygis suteikia galimybę miestą atrasti iš naujo. Fortai, įtvirtinimai, atodangos, skardžiai, Kauno marių regioninio parko pakrančių keliai – žygiuojant šis grožis atsiveria kaskart vis kitaip. Žinoma, reikia fizinio pasiruošimo, tačiau trasą įveikti įmanoma ir einant vienam“, – sakė M. Toliušis.

Jis rekomendavo 100 km trasą aplink Kauną įveikinėti atkarpomis: vieną savaitgalį – vieną atkarpą, kitą – sekančią ir t.t.

Trasą sudaro 8 atkarpos, jų bendras ilgis – daugiau, nei 93 km. Tai pėsčiomis keliauti skirta trasa, kurios didžiausią atstumą sudaro miško takeliai, kita dalis eina per urbanizuotas teritorijas. Savaitgalį pasirinkus vieną atkarpą – ėjimo veiklos bus porai mėnesių.

Atkarpos: Senasis Lampėdžių paplūdimys – Nemuno ir Nevėžio santaka – Žemutiniai Kaniūkai – Romainių miškas (16,3 km), Veršvų slėnis – Šilainiai – Panerys – Kleboniškio miškas (8,5 km), Kleboniškio miškas – Smerties kalnas – Ramučiai (9 km), Ramučiai – Kauno LEZ – Karmėlavos miškas – Palemonas (9,5 km), Palemonas – Lakštingalų slėnis – Jachtklubas – Pažaislis (9,5 km), Pažaislis – Vičiūnai – Panemunės šilas – Panemunė (11 km), Jiesia – Seniava – Birutė – Freda – Aleksotas (11,5 km), Aleksotas – Noreikiškės – Akademija – Obelynė – Lampėdžiai (12,6 km).

„Išbandyti save iššūkiuose, o kartu ir geriau pažinti Kauną – dabar puikus metas. Esu laimingas, kad įveikiau šį iššūkį ir jau nekantrauju pradėti kitus“, – atsisveikindamas intrigavo M. Toliušis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA