Koronavirusu užsikrėtė Kaune esančios „Maximos“ darbuotoja | Kas vyksta Kaune

Koronavirusu užsikrėtė Kaune esančios „Maximos“ darbuotoja

BNS 2020/11/07 13:19
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Prekybos tinklas „Maxima“ praneša apie penkis naujus savo darbuotojų susirgimų COVID-19 infekcija atvejus ir keturis per šią savaitę jau pasveikusius darbuotojus.

„Parduotuvių patalpos, kuriose dirbo koronavirusu užsikrėtę darbuotojai, yra papildomai išvalytos ir atlikta pilna vidaus dezinfekcija. Konsultuojamės su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru ir imamės visų rekomenduojamų prevencinių veiksmų, kurie padėtų išvengti COVID-19 susirgimų plitimo“, – sako prekybos tinklo „Maxima“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Įmonė nurodo, kad koronavirusu užsikrėtė darbuotojai Vilniuje, Kaune, Kėdainiuose, Tauragėje ir Šilutėje. Tvirtinama, kad susirgusios darbuotojos artimo sąlyčio nei su pirkėjais, nei kitais kolegomis neturėjo.

Infekcija nustatyta Vilniaus „Maxima XX“ parduotuvės Tuskulėnų g. 66 darbuotojai, kuri paskutinį sykį darbo vietoje buvo spalio 28 dieną, Kauno V. Krėvės pr. 14B, „Maxima XX“ parduotuvės darbuotojai (spalio 30 dieną), Kėdainių J. Basanavičiaus g. 93C „Maxima XX“ darbuotojai (spalio 11 dieną), Tauragės Prezidento g. 72 „Maxima XX“ parduotuvės darbuotojai (spalio 25 dieną), Šilutės Lietuvininkų g. 58 „Maxima X“ parduotuvės darbuotojai (spalio 26 dieną).

E.Dapkienės teigimu, darbuotojai yra skatinami tirtis dėl COVID-19.

Prekybos tinklas „Maxima“ savo esamus ir būsimus darbuotojus yra apdraudęs specialiu draudimu nuo koronaviruso.

Iš viso nuo koronaviruso pandemijos pradžios susirgimai COVID-19 infekcija yra diagnozuoti 90 „Maximos“ darbuotojams, iš kurių 29 darbuotojai yra pilnai pasveikę ir sugrįžę į darbus. Iki šiol dėl COVID-19 yra ištirti 1231 prekybos tinklo „Maxima“ darbuotojai. Šiuo metu 109 darbuotojų testo atsakymų dar laukiama.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA