A. Veryga: pamokų metu veido kaukės vaikams bus privalomos | Kas vyksta Kaune

A. Veryga: pamokų metu veido kaukės vaikams bus privalomos

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Įvedus karantiną nuo kitos savaitės moksleiviams bus privaloma pamokų metu dėvėti veido kaukes, penktadienį pranešė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Ikimokyklinis ir pradinis ugdymas vyks įprastu būdu, laikantis visų nustatytų rekomendacijų, pagrindinis, vidurinis ir neformalus ugdymas – nuotoliniu arba daliniu nuotoliniu būdu“, – spaudos konferencijoje sakė ministras.

„Kaukės bus privalomos visiems ugdymo įstaigose esantiems vaikams, kurie yra vyresni negu šešerių metų“, – pabrėžė jis.

Nuo šeštadienio visoje Lietuvoje įsigalioja karantinas.

Jo metu vaikų darželiai bei pradinės klasės dirbs, o ugdymas mokyklose pagal pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas vykdomas nuotoliniu būdu arba derinant nuotolinį su kasdieniu būdu, išskyrus specialiosiose mokyklose.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos teigimu, per karantiną mišrus mokymo būdas bus leistas ir pradinių klasių moksleiviams, vyresniesiems bent dalis pamokų nuotoliniu būdu bus privalomos.

„Kas vysta Kaune“ primena, kad Kaune kurį laiką mažamečiai žinių bagažo siekė nuotoliniu būdu, tačiau penktadienį Kauno miesto savivaldybė persigalvojo – pradinukai ir priešmokyklinukai lapkričio 9-ąją grįžta į mokyklų suolus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA