Svarbi žinia gyventojams: Kauno centre uždaromas eismas automobiliams ir viešajam transportui | Kas vyksta Kaune

Svarbi žinia gyventojams: Kauno centre uždaromas eismas automobiliams ir viešajam transportui

R. Tenio nuotr.

Baigiant važiuojamosios kelio dalies remontą, nuo šeštadienio porai dienų uždaroma Kęstučio gatvė. Eismas bus draudžiamas tiek automobiliams, tiek viešajam transportui. Maironio gatvėje šeštadienį įsikurs „Netflix“ kino komanda, Lietuvoje filmuojanti švedų serialą „Clark“. Dėl laikinų eismo ribojimų gyventojams siūloma rinktis alternatyvius maršrutus, o aplinkinių gyventojų prašoma supratingumo ir kantrybės.

Svarbus darbų etapas

Kauniečiai nuo pavasario stebi tvarkomą Kęstučio gatvę: ryškėja šaligatvių kontūrai, baigiami tiesti dviračių takai. Gatvę remontuojančių kelininkų šį savaitgalį laukia dar vienas itin svarbus etapas – baigiamieji važiuojamosios dalies asfaltavimo darbai.

Naujos dangos klojimas prasidės nuo ankstaus šeštadienio ryto, o eismas centrinės miesto dalies transporto arterija bus uždraustas. Viešojo transporto keleiviai taip pat turės būti atidūs – dėl darbų bus perkeltos stotelės, o Kęstučio gatve važiuojančius troleibusus pakeis autobusai.

Eismą atnaujins pirmadienį

Kelininkai asfaltą žada pakloti iki sekmadienio vakaro, kad pirmadienio rytą eismas jau būtų atnaujintas. Gyventojai raginami nepalikti automobilių gatvėje. Transporto priemones siūloma statyti kiemuose ar gretimose gatvėse.

„Nors Kęstučio gatvę bus galima „kirsti“ iš šalutinių Gedimino, A. Mickevičiaus ir Maironio gatvių, tačiau vairuotojai neturėtų nustebti, kad protarpiais jiems teks apsisukti. Šviežiai paklotas asfaltas turi ataušti bent kelias valandas.

Tik taip galima užtikrinti aukščiausią jo kokybę ir ilgaamžiškumą. Kauniečių prašome supratingumo ir kantrybės. Kuo mažiau kelininkams bus trukdžių, tuo greičiau baigsis darbai“, – teigė Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Keisis viešojo transporto maršrutai

Nuo šeštadienio 1, 5, 7, 14 ir 15 troleibusų maršrutus aptarnaus autobusai, nukreipiant juos apylanka nuo Vytauto prospekto į Karo ligoninės, Kaunakiemio gatves, Karaliaus Mindaugo prospektą bei toliau esamais maršrutais.

Taip pat apylanka nuo Vytauto prospekto važiuos 6A, 18, 23, 29G, 35A, 37, 39, 40, 46, 47, 57G maršrutų autobusai.

„Griunvaldo g.“ stotelė perkeliama į Karo Ligoninės gatvę, o „S. Daukanto g.“ ir „Muzikinio teatro“ stotelės – į Karaliaus Mindaugo prospektą. Daugiau informacijos internete.

Tęsiasi filmavimo darbai

Kaune tęsiantis „Netflix“ platformai skirto švedų serialo „Clark“ filmavimo darbams, šeštadienį nuo 9 iki 14 val. trumpam bus stabdomas transporto ir pėsčiųjų eismas K. Donelaičio, Maironio ir Vasario 16-osios gatvėse.

Tuo pačiu metu bus uždraustas transporto priemonių eismas Maironio gatvės atkarpoje nuo Laisvės al. iki K. Donelaičio gatvės, paliekant galimybę įvažiuoti gyventojams, spec. transportui ir aptarnaujančiam personalui.

Taip pat dėl filmavimo nuo šio penktadienio iki lapkričio 7 d. 21 val. nebus galima parkuoti transporto priemonių Maironio (atkarpoje nuo Laisvės al. iki V. Putvinskio g.) ir Vasario 16-osios gatvėse.

Atsižvelgiant į šalyje įvedamą visuotinį karantiną, visi čia dirbsiantys kino kūrėjai įsipareigoja laikytis šiuo metu rekomenduojamų saugumo priemonių – dėvėti apsaugines veido kaukes, laikytis saugaus atstumo. Visiems filmavimo komandos nariams atlikti COVID-19 testai.

Filmavimo darbai vykdomi atsižvelgiant į Nacionalinės visuomenės sveikatos centro rekomendacijas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA