Kauno rajone – 1000-tasis kūdikis su neįprastu lietuvišku vardu | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone – 1000-tasis kūdikis su neįprastu lietuvišku vardu

Asmeninio albumo nuotr.

Kauno rajono savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyriuje užregistruotas 1000-tasis šiais metais Kauno rajono kūdikis. Juo tapo Domeikavoje gyvenančių Gilijos ir Juozo Bernotų pirmagimis Viesulas.

„Tai tikrai buvo staigmena“, – savo reakcija į tai, jog spalio 28 d. gimęs kūdikis tapo jubiliejiniu, dalinosi mama Gilija.

Mažylis išsiskiria ir savo neįprastu lietuvišku vardu, rašoma Kauno rajono pranešime žiniasklaidai.

„Ilgai diskutavome, koks jis turėtų būti. Mus su vyru sujungė vėjas ir buriavimas. Todėl ir sūnų pavadinome Viesulu“, – vardo atsiradimo istorija dalinosi mama.

Gilija dirba kineziterapeute, jogos mokytoja kartu su vyru įkurtoje studijoje „Gilijoga“. Juozas – Lietuvos buriavimo čempionas, burlentininkas, olimpietis. Daugiau kaip 20 metų sportuojantis vyras dalyvavo dviejose olimpinėse žaidynėse – 2012 m. Londone, 2016 m. – Rio de Žaneire. 2019 m. pasaulio čempionate sportininkas iškovojo kelialapį ir į Tokijo žaidynes, kurios, deja, dėl Covid-19 pandemijos nukeltos.

„Šiais metais mūsų olimpiada yra sūnus“, – šypsojosi naujagimio mama.

Viesulas iš Domeikavos – 1000-asis šių metų kūdikis Kauno rajone / Asmeninio albumo nuotr.

Daugiau kaip 12 metų pažįstama pora susituokė prieš 4 metus. Šeima džiaugiasi gyvenimu Domeikavoje. Gilija čia gyvena nuo gimimo, o Juozas į Kauno rajoną persikraustė vedamas meilės. „Gyvename senojoje Domeikavoje, kur namai yra šiek tiek toliau vienas nuo kito, todėl mėgaujamės tyla ir ramybe. Tai labai jaukus kaimelis“, – neslėpė meilės savo gimtinei Gilija.

Laikydamasi visų saugumo reikalavimų Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Skirmantė Subačienė kūdikio kraitelį pristatė Bernotų šeimai į namus. Viesului, kaip jubiliejiniam kūdikiui, įteikta knyga „Atrastas neatrastas Kauno rajonas“ kartu su mero Valerijaus Makūno linkėjimais.

„Labai malonu, kad nors ir karantino metu, su kaukėmis, bet vyksta kraitelio perdavimas. Atrodo, tik vaikelis gimė, o jau išskirtinės dovanos. Tas dėmesys džiugina, ypač tokiu sudėtingu laikotarpiu. “, – dalinosi įspūdžiais mažylio mama.

Nors kraitelyje esančių daiktų šeima dar neapžiūrėjo, jie jau žinojo, kad daugelį jų tikrai panaudos. „Mes iš draugų girdėjome, kiek daug gerų ir praktiškų daiktų ten yra. Kai ko specialiai nepirkome, nes žinojome, kad kraitelyje visko bus“, – kalbėjo Gilija.

Jau trečius metus kūdikio kraiteliu apdovanojami naujagimiai, kurių bent vienas iš tėvų yra deklaravęs gyvenamąją vietą Kauno rajone ir kūdikį užregistravo Kauno rajono savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyriuje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA