Kauno apygardos teismas atmetė E. Blažio skundą: beveik 25 tūkst. eurų bauda nesikeis | Kas vyksta Kaune

Kauno apygardos teismas atmetė E. Blažio skundą: beveik 25 tūkst. eurų bauda nesikeis

BNS 2020/11/04 17:11
DELFI nuotr.

Kauno apygardos teismas trečiadienį atmetė buvusio advokato Egidijaus Blažio skundą ir paliko pirmosios instancijos teismo jam už prekybą poveikiu skirtą 24,5 tūkst. eurų baudą, pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Anot tarnybos, 2018 metų gruodį Kauno apylinkės teismas advokatą pripažino kaltu ir kartu su bauda jam uždraudė trejus metus dirbti advokatu bei konfiskavo 1,5 tūkst. eurų sumą. Šios nuosprendžio dalys taip pat liko nepakeistos.

Teismas nagrinėjo tris epizodus, kuriuose E. Blažys provokavo, reikalavo ir priėmė kyšį iš skirtingų asmenų.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje vykdę STT pareigūnai nustatė, kad E. Blažys, pasinaudodamas savo įgaliojimais, pažintimis ir kita įtaka, už gautą kyšį žadėdavo paveikti teisėją, teismo darbuotojus, prokurorą ir policijos pareigūnus, kad šie priimtų palankius sprendimus baudžiamosiose bylose.

Kyšį buvusiam advokatui davęs asmuo buvo nuteistas vienerių metų laisvės atėmimo bausme. Dar vienas kyšį davęs asmuo savo kaltę pripažino ir nuo baudžiamosios atsakomybės buvo atleistas pagal laidavimą.

Kauno apygardos teismo sprendimas įsiteisėjo nedelsiant, tačiau gali būti skundžiamas kasacine tvarka Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA