Koronavirusas diagnozuotas kaunietės D. Bosas šeimai: vyro ligos atvejis veda prie vieno klausimo | Kas vyksta Kaune

Koronavirusas diagnozuotas kaunietės D. Bosas šeimai: vyro ligos atvejis veda prie vieno klausimo

delfi.lt / Raminta Blažytė 2020/11/03 14:42
DELFI nuotr.

„Koronos nėra tol, kol ji nepaliečia tavęs tiesiogiai. Aš irgi buvau skeptiška“, – „Delfi“ sakė kaunietė verslininkė Daina Bosas (49), antradienį sulaukusi teigiamo COVID-19 testo rezultato. Vis dėlto labiausiai netikėta ši žinia buvo todėl, kad paaiškėjo, jog koronavirusu yra užsikrėtusi ne tik ji su jaunėle dukra Magdalena (10), bet ir Dainos vyras Antanas (65), pagal savo amžių priklausantis rizikos grupei, tačiau nejaučiantis jokių ligos simptomų.

Žinomos moters, kuri garsėja kaip sveiko gyvenimo būdo šalininkė, nevengianti sporto ir subalansuotos mitybos, savijauta pablogėjo šeštadienį. Pakilus temperatūrai, ja ėmė rūpintis šeimos nariai, kurie iki šiol nejaučia jokių ligos simptomų.

„Mes visi trys esame šoke. Kad vaiko atvejis besimptomis, mums suprantama, juk apie tai buvo daug kalbama. Bet kad mano vyras nejaučia simptomų, labai keista. Jis juk priklauso rizikos grupei. Aš negaliu nustoti galvoti tik apie vieną – jis greičiausiai pasielgė labai išmintingai, nusprendęs pasiskiepyti nuo gripo. O aš, tąkart su juo dar pasiginčijusi, dabar galvoju, kad padariau klaidą.

Neteigiu, kad tai yra surišta. Bet buvau girdėjusi, kad pasiskiepijus nuo gripo koronavirusu prasergama lengviau. Dabar, kai namuose turime tokį pavyzdį, mąstau, galbūt tai tikrai nėra tik gandas. Gal čia sutapimas, o gal ne. Žinau tik, kad aš asmeniškai, kitą kartą tikrai skiepysiuos“, – „Delfi“ pasakojo verslininkė.

Pasiteiravus, ar nenoras skiepytis galėjo būti susijęs su prieš kelerius metus įvykusia byla dėl Bosų dukrai Marijai suleistos vakcinos, kuomet paaiškėjo, kad vietoj gimdos kaklelio vėžio prevencijai skirto skiepo buvo suleista neaiškaus skysčio, D. Bosas patikino nepaisant to iki šiol esanti už skiepus. „Tikrai netapau „antivakcine“, esu už skiepus. Tiesiog aš niekada nesiskiepijau nuo gripo. Kadangi dažnai ir nesergu, pamaniau, kad tai nėra būtina“, – kalbėjo pašnekovė.

Kalbėdama apie savo ligos simptomus D. Bosas išskyrė silpnumo jausmą, prarastą uoslę, sakė nejaučianti skonio.

„Visų pirma, šita liga sirgti tikrai nėra malonu. Simptomai – panašūs kaip ir gripo. Aš žinau, kas iš žinomų žmonių serga taip, kad iš skausmo negali atmerkti akių. Pavyzdžiui, man nieko neskauda. Esu tiesiog labai silpna, truputį peršti gerklę, akys sausokos. Daugiau kažkokio skausmo, pavyzdžiui, galvos ar raumenų, dėl ko reikėtų kentėti, mano atveju, nėra.

Tiesiog noriu pasakyti taip: ar tikrai norite tą loteriją žaisti? Nė vienas nežino, kokie simptomai laukia. Galima apklausti kad ir pusę pasaulio. Mūsų atveju galima pastebėti, kad net tuose pačiuose namuose kiekvienas susiduria su skirtingais simptomais. Norite – netikėkite korona ir paskui dorokitės su tokiais simptomais, kokie palies jus asmeniškai“, – kalbėjo žinoma verslininkė.

Paklausta, ar žino, kur galėjo užsikrėsti koronavirusu, pašnekovė sako dabar gerai suprantanti, kad ši liga šiuo metu gali prikibti bet kur.

„Manau, kad mes Lietuvoje dabar esame tokioje padėtyje, kuomet nežinome, su kuo bendraudami galime užsikrėsti, o su kuo ne. Jeigu vaikai, o net gi ir kai kurie suaugę gali visiškai nejausti simptomų, tai iš kur žinoti, nuo ko užsikrėtei?“, – retoriškai klausė Daina.

Sveikatą D. Bosas taiso arbatomis, vitaminais ir poilsiu: „Kol nedūsti ir nemiršti – sėdi namie ir gydaisi. Vaistų nėra“.

Vyresnėlė Bosų dukra Marija Randers gyvena atskirai nuo šeimos, tad apie jos sveikatą mama nekalbėjo.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA