Keičiasi „Regitroje“ išlaikyto teorijos egzamino galiojimo laikas | Kas vyksta Kaune

Keičiasi „Regitroje“ išlaikyto teorijos egzamino galiojimo laikas

Asociatyvi / „Regitros“ nuotr.

„Regitra“ pratęsia teigiamo teorijos egzamino rezultato galiojimo terminą tiems būsimiems vairuotojams, kuriems jis baigėsi arba baigsis ekstremalios situacijos metu. Primename, kad valstybės lygio ekstremali situacija šalyje paskelbta vasario 26 d. Teigiamas teorijos egzamino galiojimo terminas pratęsiamas visos ekstremalios situacijos paskelbimo laikotarpiu ir dar 6 mėnesiams po jo pabaigos.

Toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į susidariusią situaciją dėl COVID-19 plitimo grėsmės valdymo visoje šalyje ir siekiant užtikrinti, jog būsimi vairuotojai turėtų daugiau laiko išlaikyti praktikos egzaminą.

„Suprantame, kad prasidėjus antrai COVID-19 bangai, kinta ir paslaugų teikimas. Taigi, vėl pratęsiamas teorijos egzamino galiojimas. Taip siekiama, kad „Regitros“ klientai, kurie pajuto kokius nors ligos simptomus, galėtų atidėti suplanuotą egzaminą.

Šis sprendimas užtikrins, kad visi norintys gauti vairuotojo pažymėjimą turės daugiau galimybių laikyti praktikos egzaminus be skubos ir papildomo jaudulio“, – teigia vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Primename, kad įprastai teigiamas teorijos egzamino rezultatas galioja vienerius metus ir per šį laikotarpį būtina išlaikyti praktikos egzaminą.

„Pirmąjį kartą teigiamas teorijos egzamino galiojimo terminas buvo pratęstas tiems, kuriems jis baigėsi per karantiną ar tris mėnesius po jo pabaigos. Vis dėlto matome, kad neeilinė situacija šalyje išlieka ir toliau, todėl norime, kad būsimi vairuotojai išvengtų papildomų nepatogumų ir jiems nereikėtų iš naujo perlaikyti teorijos egzamino“, – sako „Regitros“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Saulius Šuminas.

Taikomos saugumo priemonės vairavimo egzaminuose

Atkreipiame dėmesį, kad šiuo metu vairavimo egzaminai „Regitroje“ vyksta, tačiau siekiant užtikrinti darbuotojų ir klientų saugumą, imamasi visų būtinųjų ir papildomų apsaugos priemonių. Darbas padaliniuose organizuojamas taip, jog būtų užtikrintas kuo mažesnis fizinis kontaktas patalpose, o egzaminų automobiliuose yra įrengtos specialios pertvaros.

Būsimų vairuotojų prašoma būti sąmoningais ir laikytis bendrųjų saugumo reikalavimų: dezinfekuoti rankas, dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones bei laikytis saugaus atstumo, rašoma „Regitra“ pranešime spaudai.

Taip pat pastebėtina, jog šiuo metu nėra taikoma taisyklė, kuomet apie nedalyvavimą egzamine būtina pranešti likus 24 val. iki jo pradžios. Būsimi vairuotojai, kurie pajuto kokius nors ligos simptomus, kviečiami bet kuriuo metu atšaukti registraciją į egzaminą.

Patarimai, kaip sėkmingai pasiruošti praktikos egzaminui

„Regitra“ būsimiems vairuotojams, kurie išlaikė teorijos egzaminą ir ruošiasi praktikos, pataria tobulinti savo žinias, pasitelkiant įmonės specialistų parengta mokomąja medžiaga.

Įmonės interneto svetainėje pateikiama 17 virtualių vairavimo pamokų, kurios padės perprasti automobilio valdymo ypatumus ir vairavimo kultūros niuansus. Taip pat čia galima rasti tikslius klausimus, kurie yra užduodami prieš važiavimą, praktinius egzaminuotojų patarimus, kaip išvengti dažniausiai pasitaikančių klaidų bei kt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA