Kauno rajonas – raudonoje koronaviruso zonoje | Kas vyksta Kaune

Kauno rajonas – raudonoje koronaviruso zonoje

R. Tenio nuotr.

Nuo lapkričio 2 iki lapkričio 8 d. imtinai, remiantis naujuoju šviesoforo principu, raudonajai zonai buvo priskirtos dar trylika šalies savivaldybių, tarp jų ir Kauno rajonas.

Pakaunėje iš visų registruotų COVID-19 ligos atvejų šiuo metu serga 486 gyventojai. Šios dienos sergamumo rodiklis Kauno rajono savivaldybėje yra 372,2, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Raudonai grupei priskiriamos tos savivaldybės, kuriose sergamumas COVID-19 siekia 50 ir daugiau atvejų 100 tūkst. gyventojų, teigiamų tyrimų dalis sudarytų 4 proc. ir daugiau, arba sergamumas būtų daugiau nei 150 atvejų 100 tūkst. gyventojų per pastarąsias dvi savaites.

Koronaviruso rizikos zonos / Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Siekiant suvaldyti koronaviruso (COVID-19) plitimą, į raudoną zoną patekusiose savivaldybėse privaloma ne tik laikytis specialistų rekomendacijų bei nurodymų, bet ir bus sprendžiama dėl lokalaus karantino paskelbimo.

LR Sveikatos apsaugos ministerija informuoja, kad sprendimas dėl lokalaus karantino paskelbimo konkrečiose savivaldybėse bus priimtas trečiadienį, lapkričio 4 d., Vyriausybės posėdyje.

Šiuo metu į raudonąją zoną įtrauktos 34 šalies savivaldybės, geltonąją – 21, žaliąją – 5.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA