Nuo šiandien – svarbūs pokyčiai keliuose | Kas vyksta Kaune

Nuo šiandien – svarbūs pokyčiai keliuose

„Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Lapkričio 1-oji yra ta diena, kuomet Lietuvos greitkeliuose ir automagistralėse keičiasi maksimalus leistinas greitis ir prasideda žieminių padangų sezonas.

Nuo lapkričio pradžios iki kovo mėnesio pabaigos lengvaisiais automobiliais, krovininiais automobiliais, kurių didžiausioji leidžiamoji masė ne didesnė kaip 3,5 t, motociklais ir triračiais automagistralėse ir greitkeliuose leidžiama važiuoi ne didesniu kaip 110 km/val. greičiu.

Iki lapkričio pirmosios automagistralėse leistinas greitis siekė iki 130 km/val., o greitkeliuose atitinkamais eismo ženklais pažymėtose atkarpose – 120 km/val.

Vairuotojai taip pat lieka nebe daug laiko pasikeisti vasarines transporto priemonių padangas į žiemos sezonui tinkamas. Nuo lapkričio 10 d. iki kovo 31 d. draudžiama eksploatuoti motorines transporto priemones ir priekabas su vasarinėmis padangomis.

Primename, jog lengvųjų automobilių žieminių padangų protektoriaus gylis turi būti ne mažesnis kaip 3 mm (minimalus leidžiamas). O nuo lapkričio 1 d. iki kovo 31 d. jau leidžiama eksploatuoti ir žiemines padangas su dygliais.

Nepasikeitus vasarinių padangų į žiemines gresia įspėjimas arba bauda nuo 5 iki 11 eurų. Tačiau svarbiausia yra saugumas – sustabdę transporto priemonę su vasarinėmis padangomis policijos pareigūnai turi teisę naikinti automobilio techninės apžiūros galiojimą ir jo nebegalima eksploatuoti kelyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA