Mirė kaunietis fotografas V. Butyrinas | Kas vyksta Kaune

Mirė kaunietis fotografas V. Butyrinas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Penktadienį mirė legendinis Lietuvos fotografas, kaunietis Vitalijus Butyrinas. Jam buvo 73 metai. Apie netektį LRT.lt pranešė Lietuvos fotografijos meno draugijos iniciatorius ir ilgametis vadovas Antanas Sutkus.

A. Sutkus LRT.lt tvirtino, kad kolega mirė po sunkios ligos, kankinusios jį keliasdešimt metų. Jiedu pabendraudavo telefonu, neseniai kalbėjosi, dalijosi prisiminimais.

„Jo darbai geriausi iš to meto sukurtų montažo technika. Bendražygio mirtis, kai tau irgi ne 18, o 81 – labai liūdna. Nerandi nė žodžių. Numirė truputį užmirštas. Menininkai vyresni dabar nustumti. Ką darysi, ateina laikas, liūdnas laikas. Tai kolegos mirtis, su juo daug metų dirbta kartu“, – LRT.lt pasakojo A. Sutkus.

Fotomenininkas gimė 1947 metais Kaune. Nuo 1965 m. dalyvavo parodose, pelnė daugiau kaip 250 apdovanojimų. 1968 m. Kaune, kino teatre „Ąžuolynas“, buvo atidaryta pirmoji personalinė fotografijų paroda.

V. Butyrinas surengė individualių parodų Lietuvoje, Australijoje, Japonijoje, JAV, daugelyje Europos šalių. Daugiausia kūrė fotomontažus. Fotografijos alegoriškos, yra fantastikos, romantikos elementų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA