Karantino Kaune grimasos: žmonės masiškai ruošiasi švęsti Heloviną | Kas vyksta Kaune

Karantino Kaune grimasos: žmonės masiškai ruošiasi švęsti Heloviną

Skaitytojų nuotr.

Nors Kaune dėl itin didelio sergamumo Covid–19 įvestas karantinas ir pilnas internetas perspėjimų, kad reiktų vengti didesnių susibūrimų ir geriau likti namuose, panašu, daliai miestiečių tokie raginimai nesutrukdys linksmai atšvęsti Helovino vakaro. Tai rodo prie populiaraus karnavalinių drabužių nuomos salono „Burtė“ nuo ketvirtadienio nenykstanti „gyva“ interesantų eilė.

[galerija kiek=”4″]

Kaip sakė nuotraukas portalui „Kas vyksta Kaune“ atsiuntusi kaunietė, „gyvą“ eilę prie Savanorių prospekte esančio salono ji išvydo penktadienį po pietų. Kadangi moteris gyvena šalimais, jai pavyko  nuotraukose užfiksuoti, kad eilė iki pat salono uždarymo taip ir neišnyko, prie jos prisijungdavo vis nauji karnavalinių kostiumų ieškantieji.

„Žmonės dėvėjo kaukes, laikėsi saugių atstumų, o eilė lauke susidarė dėl žmonių patekimo į saloną ribojimų“, – sakė moteris. Vėliau paaiškėjo, kad eiles prie šio salono pravažiuojantys kauniečiai fiksavo ir ketvirtadienį.

„Akivaizdu, kad žmonės ruošiasi šeštadienio vakare vyksiantiems Helovino vakarėliams, kurių būtinas atributas – persirengėliai. Abejoju, ar tai bus maži susibūrimai šeimos rate, dėl tokių tikrai niekas neleis pinigų kostiumo nuomai. Manau, visam Kaune vyks daugybė tokių vakarėlių, nors visiems aišku, kad grėsmė užsikrėsti koronavirusu yra didžiulė“, – sakė moteris.

Ji ironizavo, kad šita situacija šiek tiek primena vakaruose populiarią tradiciją organizuoti vėjaraupių vakarėlius, kuomet į šia liga susirgusio vaiko namus kviečiami kiti vaikai, nes persirgti vėjaraupiais vaikystėje, kad susidarytų imunitetas rekomenduoja patys gydytojai.

„Tai va čia man irgi primena savanorišką ėjimą užsikrėsti Covid-19 ir baisiausia, kad tie jauni žmonės gal sirgs lengvai, bet į namus parnešta liga gali būti mirtina jų artimiesiems“, – liūdnai sakė moteris.

Papildyta 14.51 val.

Gyva kauniečių eilė Savanorių prospekte vinguriavo ir šeštadienio popietę. Apie tai naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ pranešė dar vienas skaitytojas.

„Aš tik noriu jus informuoti apie, mano manymu, gana neatsakingą elgesį Covid-19 pandemijos metu, ypač turint omenyje skaičius, kurie pastaruoju metu auga visoje šalyje. Nuo vakar viena populiariausių Kauno miesto kostiumų ir kaukių parduotuvių „Burtė“, tiesiogine ta žodžio prasme, pasitinka lūkuriuojančių žmonių eile“, – pasakojo skaitytojas.

Kaune gyvenantis kitatautis tvirtino suprantantis, kad tokios šventės kaip Helovinas – puikus metas verslui, tačiau tai neturėtų būti priimtina, kai Kaunas neseniai buvo paskelbtas raudonąja koronaviruso zona.

Tiesa, socialiniame tinklo „Facebook“ kalendoriuje spalio 31-osios vakarą Kaune galima rasti kelias dešimtis skelbimų apie organizuojamus įvairius Helovino renginius, daugumos jų skelbimuose nurodoma, kad pageidaujama jos dalyviai vilkėtų karnavaliniais drabužiais, kai kuriose vietose persirengėliams bus taikomos įėjimo mokesčio nuolaidos.

Bene originaliausiai atrodo kvietimas  atvykti švęsti Heloviną į mišką netoli Neveronių. „Šmėklinėmis tamsiausiame miške“ susidomėjo beveik 100 kauniečių, o naktiniame klube „Taboo“ organizuojamo vakarėlio skelbime nurodomo, jog per visą naktį čia siausti ketina 300 dalyvių. Tiesa, klubo profilyje nurodoma, kad bent du savaitgalius renginiai klube nevyks.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA