Kitą savaitę Kauno ugdymo įstaigos pereis prie nuotolinio mokymo (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Kitą savaitę Kauno ugdymo įstaigos pereis prie nuotolinio mokymo (atnaujinta)

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno miesto savivaldybė savo „Facebook“ paskyroje skelbia, kad dėl šalyje susiklosčiusios epidemiologinės situacijos, visi bendrojo ugdymo įstaigų auklėtiniai (taip pat ir pradinukai) po rudens atostogų kitą savaitę mokysis nuotoliniu būdu.

Darželiai dirbs įprastu režimu, tačiau jei tik yra galimybė, miesto savivaldybė primygtinai rekomenduoja vaikams likti namuose. Tokiu atveju, už darželį mokėti nereikės.

Visas neformalus vaikų ugdymas vykdomas nuotoliniu būdu arba laikinai stabdomas, perkeliant jį į kitą laikotarpį.

„Nepatogumų išvengti nepavyks, tačiau prašome supratingumo – situacija šiuo metu labai rimta ir negalime rizikuoti miestiečių sveikata ar net gyvybėmis“, – teigiama įraše.

Atnaujinta 15.26 val.

Kaip žiniasklaidai patikslino savivaldybės atstovai, išanalizavus duomenis, matyti, kad Kaune nemaža dalis koronaviruso atvejų nustatyta būtent mokyklose.

„Nors įstaigoje registruojama vos po vieną ar kelis susirgimus, tačiau tenka izoliuoti visą grupę. Kauno miesto savivaldybė vakar kreipėsi į NVSC su prašymu pateikti rekomendacijas dėl mokyklose besimokančių pradinukų ir „nulinukų“ ugdymo“, – nurodo savivaldybė.

Šiandien Kaunas sulaukė pritarimo nuotoliniam ugdymui, todėl ši papildoma infekcijos plitimą ribojanti priemonė bus taikoma karantino metu, nuo lapkričio 3 d. bent iki lapkričio 11 d.

„Jei vietinis karantinas mieste bus pratęstas, tada bus atitinkamai sprendžiama, kaip toliau organizuoti ugdymą“, – pridūrė savivaldybė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA