Blogėjant koronaviruso situacijai, Lietuvoje gali būti įvestas visuotinis karantinas | Kas vyksta Kaune

Blogėjant koronaviruso situacijai, Lietuvoje gali būti įvestas visuotinis karantinas

BNS 2020/10/30 16:03
R. Tenio nuotr.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga penktadienį pripažino neatmetantis galimybės dėl visuotinio karantino, blogėjant koronaviruso situacijai.

„Tikrai neatmesčiau tokios galimybės, kad gali būti ir nacionalinis karantinas paskelbtas“, – penktadienį žurnalistams sakė A. Veryga.

„Vis mažesnis ir mažesnis skaičius savivaldybių yra geltonojoje arba žaliojoje zonoje, bet dėl to turėtų apsispręsti Vyriausybė“, – teigė jis.

Ministras pažymėjo, kad epidemiologinė šalies situacija negerėja ir „neabejotinai Lietuva bus raudonų šalių sąraše pagal savo viruso plitimo rodiklius“. A. Veryga ir anksčiau teigė nematantis būtinybės skelbti visuotinį karantiną.

Šiuo metu karantinas paskelbtas 21-oje savivaldybėje, tarp jų – ir Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje. Iš viso šalyje yra 60 savivaldybių.

Dėl koronaviruso plitimo grėsmės karantinas buvo paskelbtas kovo viduryje ir galiojo iki birželio vidurio.

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 735 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. 181 iš jų registruotas Kauno, 129 Klaipėdos, 128 Vilniaus, 80 Šiaulių, 78 Telšių apskrityse. Dar 38 atvejai registruoti Tauragės 37 Panevėžio, 31 Marijampolės, 21 Alytaus ir 12 Utenos apskrityse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA