Dėl karantino užsidaro populiarus Kauno naktinis baras | Kas vyksta Kaune

Dėl karantino užsidaro populiarus Kauno naktinis baras

„Džem'pub“ „Facebook“ puslapio nuotr.

Kaunui atsidūrus raudonoje koronaviruso zonoje, karantinas keičia įprastą miestiečių gyvenimą. Sutrumpintas kavinių ir naktinių barų darbo laikas pasilinksminimo vietų savininkus verčia priimti verslui nepalankius sprendimus.

Apie tai, kad užsidaro populiarus Kauno naktinis baras „Džem’pub“, paskelbta socialiniame tinkle „Facebook“. „Covid-19 įsismarkavus šalyje esame priversti UŽSIDARYTI iki lapkričio 13d. Susitiksime kai tik padėtis pasitaisys. Linkime visiems išlikti stipriems ir sveikiems“, – rašoma baro pranešime.

Tuo tarpu kitos kauniečių mėgiamos pasilinksminimo vietos užsidaryti nežada, tačiau primena apie registraciją ir saugumo reikalavimų laikymąsi.

Kad klientų registracija būtų paprastesnė, Laisvės alėjoje įsikūręs „Godo“ lankytojams siūlo nuskenuoti bare esantį QR kodą su savo telefono kamera. Tokį pat registracijos būdą siūlo ir kavinė „Kultūra“, tuo pačiu pabrėžianti, kad prie stalo kavinėje galės būti ne daugiau nei 5 žmonės.

Užsidaryti nežada ir Laisvės alėjoje įsikūręs „Bardakas“, baras socialiniame tinkle lankytojams primena apie saugaus atstumo laikymąsi ir sutrumpėjusį darbo laiką.

Visgi liūdnų žinių turi restoranas „Momo Grill“ – vienam iš darbuotojų patvirtinta koronaviruso infekcija.

„Tyliai tikiesi, kad tave aplenks, tačiau realybė yra tokia, kad kiekviena diena atneša didelius išbandymus. Mūsų kolegai patvirtintas COVID-19. Siekiame būti socialiai atsakingi, todėl visas kolektyvas, be išimties, nuo antradienio popietės esame saviizoliacijoje.

„Momo“ patalpos dezinfekuotos, visa galima informacija perduota NSVC. Turime laukimo ir susikaupimo periodą. Tikimės, kad kitą savaitę po numatytos saviizoliacijos, atlikus visiems darbuotojams testus ir gavus neigiamus atsakymus vėl galėsime pasimatyti. Išlikite Sveiki ir Saugūs“, – socialiniame tinkle ketvirtadienį pranešė restoranas.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad karantinas Kaune įvestas nuo spalio 28 d., 00.00 val., iki lapkričio 11 d., 24.00 val. Gyventojams visose viešose uždarose erdvėse būtina dėvėti kaukes, draudžiama būriuotis didesnėmis nei 5 asmenų grupėmis, tarp jų išlaikant 2 metrų atstumą.

Per spalio 28 d. šalyje taip pat užfiksuotas iki šiol didžiausias naujų susirgimų koronavirusu skaičius – ketvirtadienio ryto duomenimis, infekcija patvirtinta 950 asmenims, iš viso Lietuvoje jau užfiksuoti 13 088 susirgimai, pasveiko 4582 žmonės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA