Savivaldybė pradeda skelbti koronaviruso susirgimų statistiką Kauno mieste | Kas vyksta Kaune

Savivaldybė pradeda skelbti koronaviruso susirgimų statistiką Kauno mieste

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vis didėjant koronaviruso susirgimų skaičiui Lietuvoje, Kauno miesto savivaldybė pradėjo užsikrėtimų statistiką Kauno mieste skelbti atskirai, taip siekdama išvengti panikos mieste. Iki šiol Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) viešinant susirgimų statistiką pateikia informaciją pagal apskritis, o ne miestus./strong>

Savivaldybės internetiniame puslapyje pateikiami duomenys apie tai, kiek iš viso užsikrėtimų užfiksuota mieste, kiek mirusių žmonių ir kiek pasveikusių, taip pat galima rasti informaciją apie naujus užsikrėtimus bei kokiai rizikos zonai priskiriama savivaldybė.

Naujausiais savivaldybės pateiktais duomenimis, Kauno mieste šiuo metu serga 972 asmenys, iš kurių 97 – nauji atvejai. Statistika nurodo ir per pastarąsias septynias dienas užfiksuotą naujų atvejų augimą, kuris siekia 33,33 proc.

Taip pat nurodoma, jog per pastarąsias 14 dienų 100 tūkstančių gyventojų priskaičiuojama 241,2 naujų susirgimų koronavirusu atvejų.

Kauno savivaldybės nuotr.

Kiekvieną dieną NVSC skelbia naujausius susirgimų duomenis, neišskiriant konkrečių miestų, o apjungiant susirgimus apskrityse. Dėl didėjančių skaičių šalyje, Kauno savivaldybė nutarė kreiptis į NVSC ir padėti skelbti realią situaciją Kauno mieste.

Ketvirtadienį Sveikatos apsaugos ministerijos paskelbtais duomenimis, praėjusią parą patvirtintas dar vienas rekordinis naujų koronaviruso atvejų skaičius – 950, taip pat mirė šeši žmonės.

Iš viso Lietuvoje koronavirusu užsikrėtė jau 13 088 asmenys, 8301 – tebeserga, 4582 – pasveiko. Izoliacijoje šiuo metu yra 28 756 žmonės. Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje registruoti 393 įvežtiniai atvejai.

Praėjusią parą ištirti 11 866 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso, iš viso iki šiol ištirti 997 860 ėminių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA