Į šturmą kilęs „Žalgiris“ nukalė sau penktą Eurolygos pergalę | Kas vyksta Kaune

Į šturmą kilęs „Žalgiris“ nukalė sau penktą Eurolygos pergalę

BC Kauno „Žalgiris“ „Facebook“ nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai iškovojo penktą pergalę šio sezono Eurolygoje. Martino Schillerio auklėtiniai išvykoje rezultatu 83:74 (13:23; 28:27; 16:10, 26:14) įveikė Vilerbano ASVEL komandą.

Varžovai rungtynes pradėjo pelnydami septynis taškus be atsako, tačiau Thomaso Walkupo tritaškis ir Mariaus Grigonio bei Joffrey Lauvergne dvitaškiai skirtumą sumažino – 7:11. Dar po dvitaškį pridėjo M.Grigonis ir Augustine‘as Rubitas, baudų metimus sumetė T.Walkupas, tačiau varžovai spurtavo, o po nesportinės Pauliaus Jankūno pražangos ir dar labiau nutolo – 13:23.

Prasidėjus antrajam kėliniui iš toli taikliai atakavo Artūras Milaknis, iš po krepšio pataikė T.Walkupas, penkis taškus iš eilės pelnė Martinas Gebenas ir varžovų treneris buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės – 23:26.

Iš toli pataikė Steve‘as Vasturia, penkis taškus pridėjo M.Grigonis, bet varžovai vėl šovė į priekį – 31:41. Šešis taškus surinko Lukas Lekavičius, iš toli pataikė Nigelas Hayesas, baudų metimus sumetė M.Grigonis, tačiau priartėti nepavyko – 41:50.

Iš po krepšio iškart po pertraukos pataikė J.Lauvergne, tą patį padarė M.Grigonis, M.Gebenas ir P.Jankūnas – 49:56. Po du taškus į komandos sąskaitą pridėjo A.Milaknis ir L.Lekavičius, o kėlinį keturiais taškais iš eilės užbaigė M.Grigonis – 57:60.

Du baudų metimus prasidėjus paskutiniam ketvirčiui sumetė P.Jankūnas, o po J.Lauvergne dėjimo iš viršaus „Žalgiris“ pirmą kartą rungtynėse įgijo persvarą – 61:60. Tolimą metimą per varžovų rankas pataikė M.Grigonis, iš vidutinio nuotolio taiklus buvo A.Rubitas, o po šešių iš eilės L.Lekavičiaus taškų žalgiriečiai padidino savo persvarą– 72:67.

Penkis taškus pelnė M.Grigonis, iš viršaus įdėjo M.Gebenas, o keturi taiklūs T.Walkupo baudos metimai įtvirtino pergalę – 83:74

„Žalgiris“: M.Grigonis 25, L.Lekavičius 13, T.Walkupas 11 (7 rez. perd., 6 atk. kam.), M.Gebenas 9, J.Lauvergne 6, A.Milaknis 5, A.Rubitas 4, P.Jankūnas 4, S.Vasturia 3 (6 atk. kam.), N.Hayesas 3.

ASVEL: C.Kahudi 18, G.Yabusele 17 (6 atk. kam.), D.Lighty 16 (4 rez. perd.), P.Lacombe 10 (4 rez. perd.).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA