Naujas laisvalaikio derinys Kaune: po vakarienės „Višta puode“ – į gastrobarą „Smuklė“ | Kas vyksta Kaune

Naujas laisvalaikio derinys Kaune: po vakarienės „Višta puode“ – į gastrobarą „Smuklė“

I. Gaižausko nuotr.

Įpusėjus rudeniui S. Daukanto gatve praeinančiųjų dėmesį patraukė greta kauniečių bei miesto svečių jau pamėgto restorano „Višta puode” duris atvėrusi jauki pasisėdėjimų vieta – „Smuklė”. Lietuviškos gėrimų meistrystės ambasada pristatomas gastrobaras lankytojus pasitinka tik su unikaliu lietuviškų gamintojų gėrimų meniu, „Višta puode” šefų išpuoselėtu meniu bei laisvo pasisėdėjimo atmosferą kuriančia aplinka.

Naujosios, išskirtiniu formatu žavinčios „Smuklės” kūrėjai – mieste populiaraus restorano „Višta puode” komanda. Jų teigimu, greta įsikūrusios vietos sukurtos taip, jog papildytų viena kitą ir visapusiškai pradžiugintų ypatingų skonių bei patirčių ieškančius lankytojus.

„Gastrobaras „Smuklė” – laisvo formato, į ilgus vakaro pasisėdėjimus, bendravimą bei naujų skonių paieškas orientuota vieta. Nuo „Višta puode” atidarymo praėjo jau penkeri metai ir per šį laiką sukaupėme tikrai daug patirties apie miestiečių įpročius bei poreikius. Pastebėjome, kad vis labiau lankytojai ieško naujų, ypač mūsų šalyje gimstančių gaminių bei vietos, kur juos galėtų jaukiai bei laisvai atrasti – tiesiog bendravimo su draugais, šeima ar kolegomis metu”, – sako „Višta puode” bei „Smuklė” atstovė Viltė Žuromskaitė.

„Smuklė” išskirtinė tuo, jog joje pilstomas ir parduodamas tik lietuviškų mažųjų bravorų gaminamas alus. Anot V. Žuromskaitės, Lietuvoje kokybiško ir įdomių skonių alaus pasirinkimas šiandien yra itin didelis, tad kuriant „Smuklę” buvo siekiama dviejų tikslų – padėti svečiams jį atrasti ir, kartu, palaikyti vietos gamintojus. Pradinei idėjai suteikti kūną restorano savininkai patikėjo darbuotojų komandai, o tolimesnei projekto raidai lemiamą balsą suteiks jau tik svečių simpatijos ir nuomonės.

Gastrobaras „Smuklė” / I. Gaižausko nuotr.

„Siekiame tapti lietuviškos gėrimų meistrystės ambasadoriais – tiek Kauno miesto, tiek Lietuvos kontekste. Visas pilstomo alaus meniu „Smuklėje” priklausys nuo mūsų lankytojų. Svečių pasirenkamos pilstomo alaus rūšys jau dabar yra reitinguojamos pagal pardavimus, o kiekvienos alaus rūšies fanai užėję gali palaikyti savo mėgstamą alų bei jo gamintoją.

Kartu, tai ir pats objektyviausias alaus populiarumo vertinimas. Rezultatus atnaujiname kiekvieną savaitę ir užrašome visiems matomoje vietoje – specialiai tam įrengtoje lentoje. Nors šiuo metu pilstome septynias alaus rūšis, turime ir nemažą pasirinkimą buteliukais. Tiesa, vasarą planuojame asortimentą plėsti, atsižvelgiant į tai, ką mūsų lankytojai renkasi ir ko labiausiai pageidauja”, – sako „Smuklės” įkūrėja.

Nors maisto meniu kurtas ilgametės „Višta puode” šefų komandos, jo formatas – kitoks nei greta įsikūrusiame restorane. Lankytojai vaišinami įvairiais ir neįprastais, prie išskirtinių gėrimų puikiai derančiais užkandžiais bei sočiais, modernų „Smuklės” formatą atliepiančiais patiekalais.

Gastrobaras „Smuklė” / I. Gaižausko nuotr.

„Tiek gėrimų, tiek maisto meniu yra labai dinamiškas ir nuolat kintantis, o pasikeitimus diktuos mūsų nuolatiniai lankytojai. Patiekalus gamins, entuziazmu bei atsidavimu darbui mus džiuginanti ilgametė mūsų šefė Milda, neseniai komandą papildžiusi šefė Aleksandra ir mūsų nuostabioji konditerė Vida”, – virtuvės komandą pristato „Smuklė” atstovė.

Gastrobaro atstovės teigimu, ateities planuose – dar daugiau ypatingų idėjų, kaip sukurti išskirtines patirtis „Smuklės” lankytojams. Tiesa, šiuo metu jų įgyvendinimą apriboja šalyje ir pasaulyje įsivyravusi nerami padėtis.

„Kai laikmetis taps šiek tiek stabilesnis, turime užmojų rengti degustacijas su bravorų atstovais ir suteikti kuo geresnę bei įdomesnę vartojimo kultūros patirtį. Tiek kauniečiams, tiek svečiams, kai jie ir vėl sugrįš į mūsų miestą! Labai tikimės žmonių palaikymo bei supratimo apie sunkumus, kuriuos šiuo metu patiria restoranai. Svarbu suprasti, kad jei turi savo mėgstamą vietą, tai ją kartas nuo karto aplankyti būtina. Kitaip kitąkart atėjus toje vietoje gali rasti užkaltas langines”, – sako V. Žuromskaitė.

Gastrobaras „Smuklė” / I. Gaižausko nuotr.

Gastrobaras ypač draugiškas sporto entuziastams. Krepšinio ir kitos varžybos transliuojamos net per tris ekranus.

Naująją „Smuklę” lankytojai gali rasti pačiame Kauno miesto centre, adresu S. Daukanto g. 23. Karantino metu darbo dienimos gastrobaras veikia nuo 16 val. iki šalyje leistinos darbo valandos barams, o praėjus karantinui – iki tol, kol „Smuklėje” bus lankytojų. Savaitgaliais – nuo 14 val.

Daugiau informacijos norintys kauniečiai gali atrasti gastrobaro „Facebook” paskyroje arba „Instagram” profilyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA