Su įkalčiais užkluptas brakonierius sužalojo Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūną | Kas vyksta Kaune

Su įkalčiais užkluptas brakonierius sužalojo Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūną

Asociatyvi / T. Janonio nuotr.

Vakar, trečiadienį, spalio 28 d. vykdant reidą Jurbarko rajone, prie Ančios ir Šešuvio upių sankirtos, siekiant sulaikyti elektros prietaisais brakonieriaujančius asmenis buvo sužalotas Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas, pranešė Aplinkos apsaugos ministerija.

„Sužalotam pareigūnui bus užtikrinta visapusiška pagalba. Visada ginsime ir saugosime savo pareigūnus. Įvykęs incidentas, parodo, kad inspektoriai turi būti pilnai aprūpinti saugumo priemonėmis. Jų saugumo užtikrinimas yra prioritetinė sritis. O visi galimi pažeidėjai, pasipriešinę gamtos apsaugos pareigūnui, visada bus perduodami policijai. Dėsime visas pastangas, kad asmenys atsakytų už savo veiksmus“, – pabrėžė Aplinkos apsaugos departamento direktorė Olga Vėbrienė.

Pareigūnams reido metu sulaikant brakonierių, šis pasipriešino ir sužalojo inspektorių.

Aplinkos apsaugos departamentas informuoja, kad incidentui įvykus darbe pareigūnui patirta žala bus atlyginta remiantis valstybės tarnybos ir kitų įstatymų nustatyta tvarka.

Dėl įvykio bus pradėti du ikiteisminiai tyrimai. Vienas pagal Baudžiamojo kodekso 286 str. – pasipriešinimas pareigūnui. Antrasis už elektros žūklės aparato naudojimą pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 272 str.

Remiantis Baudžiamuoju kodeksu, tas, kas medžiojo ar žvejojo uždraustu laiku, uždraustose vietose ar draudžiamais būdais, įrankiais, priemonėmis arba kitaip neteisėtai naudojo ar naikino laukinės gyvūnijos išteklius ir padarė didelės žalos gyvūnijai, taip pat tas, kas žvejojo naudodamas elektros ar ultragarso žvejybos prietaisus, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA