Padėtis LSMU Kauno ligoninėje artėja prie kritinio taško: trūksta visai ne lovų | Kas vyksta Kaune

Padėtis LSMU Kauno ligoninėje artėja prie kritinio taško: trūksta visai ne lovų

delfi.lt / Nerijus Povilaitis 2020/10/28 14:32
Asociatyvi / G. Reistaičio nuotr.

Šalyje drastiškai daugėjant užsikrėtimų Covid-19 skaičiui, naujuoju virusu sergančius pacientus gydanti Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kauno ligoninė artėja prie savo galimybių ribos. Pasak ligoninės atstovo Sauliaus Tvirbuto, atvykstant vis naujiems pacientams gydytojams bei slaugytojams teks nepakeliamas darbo krūvis.

LSMU Kauno ligoninėje šiuo metu gydoma 70 Covid-19 sergančių pacientų, keturioms dešimtims ligonių taikoma deguonies terapija.

„Galėtume šiai dienai priimti apie 30 naujų pacientų, panaudojus kitų skyrių patalpas – dar tiek pat. Problema yra ne patalpose, ar lovose, kurių esama daug, bet medikų skaičiuje“, – portalui „Delfi“ sakė LSMU Kauno ligoninės atstovas spaudai Saulius Tvirbutas.

Jis minėjo, kad labiausiai trūksta infektologų, kuriems per koronaviruso pandemiją tenka didžiausias darbo krūvis.

„Jeigu anksčiau, per gripo epidemiją pacientams būdavo skiriama 50 lovų, šiuo metu skaičiai visai kitokie. Viršijamos galimybių ribos, „lūžta“ pajėgumai“, – sakė LSMU Kauno ligoninės atstovas.

Pasak S. Tvirbuto, ligoninėje esama daug darbuotojų, tad sustiprinti su Covid-19 kovojančias brigadas būtų kuo. Tačiau tuomet nukentėtų kitų skyrių darbas bei jų teikiamų paslaugų prieinamumas.

„Yra ir kitų ligų, ne tik Covid-19, tame tarpe labai rimtų infekcinių susirgimų. 8 mėnesius buvome atramine ligonine, personalas pervargęs, pasiekta riba… Todėl labai laukiame, kad ir kitos Kauno miesto ir regiono gydymo įstaigos mums pagelbėtų priimdamos koronavirusu sergančius pacientus“, – sakė S. Tvirbutas.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad Lietuvos ligoninėse dėl COVID-19 gydomi 348 žmonės, 36 iš jų – reanimacijoje.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, su deguonies kaukėmis gydomi 144 pacientai, dar 17 žmonių taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija.

Iš beveik 17,4 tūkst. visų ligoninėse esančių lovų šiuo metu užimta per 10,4 tūkstančio. Reanimacijos lovų užimta daugiau nei pusė: 387 iš 657 esamų.

Iš 594 lovų su dirbtine plaučių ventiliacija užimtos yra 209, iš 6,2 tūkst. lovų su deguonimi užimta apie 2 tūkstančius.

Iš viso Lietuvoje koronavirusu užsikrėtė 12 tūkst. 138 asmenys, 7440 – tebeserga, 4502 – pasveiko. Nuo COVID-19 Lietuvoje iš viso mirė 144 žmonės, dėl kitų priežasčių – 52.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA