Buvęs Kauno paveldosaugininkas už paimtą kyšį sumokės nemenką baudą | Kas vyksta Kaune

Buvęs Kauno paveldosaugininkas už paimtą kyšį sumokės nemenką baudą

BNS 2020/10/28 17:35
kaunas.lt nuotr.

Kauno apygardos teismas trečiadienį kaltu dėl kyšininkavimo pripažino buvusį Kultūros paveldo departamento (KPD) vyriausiąjį inspektorių Liutaurą Tarbūną ir skyrė jam 17,5 tūkst. eurų baudą.

Pasak teismo, L. Tarbūnui taip pat uždrausta trejus metus dirbti valstybės tarnyboje ir iš jo konfiskuota beveik 2,7 tūkst. eurų vertės nusikalstamu būdu įgyto turto.

Bendrovės „EDS projektai“ savininkas Darutis Barkauskas teismo buvo pripažintas kaltu dėl kyšio davimo, jam skirta 14 tūkst. eurų bauda.

Bylos duomenimis, L. Tarbūnas 2018-ųjų rugpjūtį užfiksavo, jog paveldo objekte – Kauno Jono Jablonskio gimnazijoje – remonto darbai atliekami nesuderinus privalomos projektinės dokumentacijos su paveldosaugininkais.

Pasinaudojęs tuo, kad darbus reikėjo baigti iki rugsėjo 1-osios, iš darbus atlikusios bendrovės „EDS projektai“ savininko D. Barkausko priėmė kyšį – kiemo automatinius vartus ir jų montavimo darbus jo kotedžo kieme.

Už šį 2,7 tūkst. eurų vertės kyšį KPD specialistas turėjo netikrinti, ar darbai buvo sustabdyti, kol bus parengti reikiami dokumentai. Be to, tai turėjo užtikrinti D. Barkausko bendrovei L. Tarbūno palankumą ateityje sprendžiant su paveldosauga susijusius klausimus.

Specialiųjų tyrimų tarnybos vykdyto tyrimo metu nustatyta, kad dėl kyšio L. Tarbūnas ir D. Barkauskas susitarė užpernai rugpjūtį vykusių susitikimų ir telefoninių pokalbių metu.

Šis teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA