Ieškoma techninių galimybių koronaviruso tyrimams užsiregistruoti internetu | Kas vyksta Kaune

Ieškoma techninių galimybių koronaviruso tyrimams užsiregistruoti internetu

BNS 2020/10/27 16:49
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Išaugus Karštosios koronaviruso linijos apkrovimui, ieškoma galimybių leisti COVID-19 tyrimams registruotis internetu, sako Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Šiandien kaip tik kalbėjome su Karštosios linijos atstovais, tikrai skambučių yra nemažai ir jie ieško techninės galimybės įsivertinti, kiek yra unikalių skambinančių žmonių, nes panašu, kad tas pats žmogus skambina keletą kartų, mes turime labai didelę skambučių statistiką“, – spaudos konferencijoje antradienį sakė ministras.

Pasak jo, ieškoma sprendimų, kaip spręsti problemą, jog žmonėms sunku prisiskambinti ir užsiregistruoti tyrimui, pavyzdžiui, informuojant apie labiausiai apkrautas Karštosios linijos valandas, taip siekiant tolygesnio skambučių pasiskirstymo.

Taip pat svarstoma galimybė įvesti registraciją internetu.

„Yra ieškoma ir planuojamos techninės galimybės dėl to, kad žmonės patys galėtų registruotis, ne skambindami, o pasinaudodami internetinėmis technologijomis ir tiesiog užsiregistruoti internetu. Kol kas tokia galimybė nėra sukurta, bet tikrai mes apie ją jau kalbamės ir aš tikiuosi, kad artimiausiu metu ji bus realizuota“, – sakė A. Veryga.

Išplėstas COVID-19 pacientams skirtų lovų skaičius

COVID-19 pacientams skirtų lovų skaičius išplėstas nuo 400 iki 663, tačiau pusė jų jau šiuo metu yra užimtos, sako sveikatos apsaugos ministras A. Veryga.

„Šiuo metu covid pacientams skirtų ligoninių lovų skaičius jau yra išplėstas nuo anksčiau buvusių 400 iki 663 ir iš šitų lovų apie 50 procentų jau yra ir šiuo metu užimta“, – spaudos konferencijoje antradienį sakė ministras.

Pasak jo, vien per savaitgalį ligoninėse atsidūrė 60 naujų užsikrėtusiųjų koronavirusine infekcija.

„Tai reiškia, skaičius pakankamai greitai auga, įstaigoms tikrai yra didelis iššūkis lovas pertvarkyti, pritaikyti covidiniams pacientams“, – sakė A. Veryga.

Ministras kreipėsi į savivaldybes, kurios yra kai kurių ligoninių steigėjos, paraginti šias ligonines aktyviai bendradarbiauti su kiekvieno regiono ligoninėmis, atsakingomis už COVID-19 situacijos valdymą ir greitai reaguoti į jų prašymus bei nurodymus dėl ligoninių lovų pertvarkymo.

Ministerijos duomenimis, Lietuvos ligoninėse dėl COVID-19 antradienį buvo gydomi 342 žmonės, 32 iš jų – reanimacijoje.

Santaros klinikos teigia, jog pas juos padėtis jau darosi kritinė ir nedelsiant būtina pasitelkti kitas ligonines.

Iš viso klinikose yra 102 lovos, skirtos COVID-19 pacientams gydyti, jų užimtumas siekia 80 procentų.

Tikimasi, kad klinikoms padės Vilniaus miesto klinikinė ligoninė, Respublikinė Vilniaus universitetinė ligoninė ir Ukmergės ligoninė, bet to gali nepakakti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA