Skaitytojas fiksuoja „BMW“ manevrus: dabar jau taip Kaune važinėjam? (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Skaitytojas fiksuoja „BMW“ manevrus: dabar jau taip Kaune važinėjam? (papildyta)

Stop kadro nuotr.

Bene dažniausiai įžūlūs „BMW“ vairuotojai už pažeidimus patenka į pareigūnų akiratį, tačiau šį kartą už „BMW“ vairo sėdintis pilietis sulaukė ir kauniečio linčo teismo. Pirmadienio vakarą „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė skaitytojo užfiksuotas vaizdo įrašas, kuriame įamžinta Karaliaus Mindaugo prospekte sukelta avarinė situacija.

Kaip matyti vaizdo registratoriumi užfiksuotame vaizdo įraše, pirmadienį apie 19 val. Karaliaus Mindaugo prospektu „BMW“ skrieja lyg pasiklydęs. Stabtelėjęs prie K. Mindaugo pr. ir Kaunakiemio gatvės eismą reguliuojančio šviesoforo, „BMW“ iš ketvirtos eismo juostos nusprendžia persirikiuoti į trečiąją. Nepavykus atlikti manevro, tučtuojau spaudžia gazo pedalą ir prieš pat kito automobilio nosį iš trečios eismo juostos šoka į pirmąją.

„Dabar jau taip Kaune važinėjam??? „BMW“ vairuotojai, jūs gazą spaudžiat dar prieš užvesdami variklį? Gal bent į bagažinę smegenis įsimeskit prieš išvažiuodami į gatvę!“, – pykčio neslėpė avarinę situaciją įamžinęs skaitytojas.

Tikėtina, kad „BMW“ automobilis bandė pasiekti įvažiavimą į „Akropolio“ prekybos centrą, tačiau staigūs manevrai nepadėjo, vairuotoją supainiojo ir išvažiavimas iš prekybos centro. Kaip matyti, užsižiebęs dešinysis posūkio signalas vairuotojui suteikia viltį pagaliau patekti į „Akropolį“, tačiau kelionė ir vėl baigiasi nesėkme.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad chuliganiškas vairavimas, t. y. pavojų eismo saugumui arba savo ar kitų žmonių saugumui keliantis Kelių eismo taisyklių pažeidimas, užtraukia 450-550 Eur baudą vairuotojams bei teisės vairuoti atėmimą 1-2 metams. Neblaiviems vairuotojams bauda didesnė – 750-1000 Eur.

Papildyta spalio 29 dieną 16.14 val.

Dėl paviešinto vaizdo įrašo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Administracinės veiklos skyriuje pradėta administracinio nusižengimo teisena.

Kaip nurodoma Kauno apskr. VPK komentare, iš vaizdo įrašo matyti, kad „BMW“ vairuotojas, keisdamas važiavimo kryptį, t.y. persirikiuodamas iš vienos eismui skirtos juostos į kitą, neduoda kelio gretima juosta, ta pačia kryptimi važiuojančiam pranešėjui ir priverčia jį stabdyti jo vairuojamą automobilį, kad išvengtų susidūrimo su „BMW“.

„Nenustačius „BMW“ vairuotojo veikoje chuliganiškų paskatų, vairuotojas gali būti patrauktas pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 420 str. 1 d., už transporto priemonės vairavimą, pažeidžiant kelių eismo taisykles ir sukeliant pavojingą situaciją (t. y. priverčiant kitus eismo dalyvius staigiai keisti judėjimo greitį, kryptį arba imtis kitokių veiksmų savo ar kitų žmonių saugumui užtikrinti)“, – rašoma Kauno apskr. VPK komentare.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA