V. Matijošaitis pasisakė apie rinkimų rezultatus: sveikinu laimėtojus | Kas vyksta Kaune

V. Matijošaitis pasisakė apie rinkimų rezultatus: sveikinu laimėtojus

R. Tenio nuotr.

Seimo rinkimų naktis vainikuota Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) pergale. Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis sveikina rinkimų laimėtojus ir linki, kad išrinktieji pateisintų tautos išreikštą pasitikėjimą.

„Rinkimų rezultatai parodė, kad nacionalinėje valdžioje žmonės daugiausia nori matyti dešiniąsias jėgas – konservatorių ir liberalų atstovus. Dabar jau išrinktieji turės įrodyti, kad yra verti šių mandatų.

Kaunas padarė didžiulį įdirbį įgyvendinant ne tik miestui, bet ir visai Lietuvai svarbius projektus, todėl mano vienintelis noras – kad į Seimą ir Vyriausybę ateinantys nauji valdantieji visa tai suprastų ir deramai įvertintų. Negalima sustoti pusiaukelėje darant tai, kas svarbu visos šalies žmonėms.

Savo meilę Kaunui įrodyti bus užtektinai laiko ir erdvės, bet kol kas svarbiausia susikoncentruoti į šių dienų „gaisrus“ – aštrėjančią COVID-19 situaciją šalyje. Gyventojų sveikata bei saugumas yra ir turi išlikti pirmoje vietoje.

Su ankstesne Vyriausybe ir Seimu Kaunas turėjo tikrai konstruktyvų dialogą. Labai norėčiau, kad toks išliktų ir su būsima naująja šalies valdžia“, – sveikinime pabrėžė V. Matijošaitis.

Kauno meras beveik visose miesto apylinkėse palaikė iškeltus Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) ir „Vieningo Kauno“ kandidatus, tačiau nei vienas iš jų Seimo rinkimų slenksčio neperžengė.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad iki šiol opozicijoje buvę konservatoriai sekmadienį laimėjo Seimo rinkimus iškovoję 50 mandatų ir pradėjo derybas dėl centro-dešinės valdančiosios koalicijos su Liberalų sąjūdžiu ir Laisvės partija. Šios jėgos turėtų trapią 74 narių daugumą Seime.

Kauno miesto ir rajono apylinkių duomenimis, 7-iose apygardose iš 9-ių II rinkimų turą laimėjo TS-LKD atstovai, rajone vienoje apygardoje – LR Liberalų sąjūdžio kandidatas V. Pranckietis, mieste – Laisvės partijos kandidatas M. Matijošaitis.

Seimo rinkimų rezultatus galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA