Naktį Kauno klinikose su sūnumi praleidusi G. Alijeva liko sukrėsta: darosi neramu | Kas vyksta Kaune

Naktį Kauno klinikose su sūnumi praleidusi G. Alijeva liko sukrėsta: darosi neramu

delfi.lt 2020/10/26 20:27
Asociatyvi / DELFI nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Šis savaitgalis Godai Alijevai pareikalavo nemažai išbandymų. Nelaimingo atsitikimo metu dainininkės sūnus patyrė galvos traumą, dėl kurios jam prireikė skubios medikų apžiūros. Atvykus į Kauno klinikas Godos vaikui buvo suteikta reikiama pagalba, tačiau pro žinomos mamos akis ligoninės koridoriuose neprasprūdo dar vienas neraminantis faktas – pavargę, dideliais krūviais dirbantys medikai.

Ligoninėje G. Alijeva praleido visą naktį. Medikų pagalbos prireikė dainininkės sūnui Amiliui, kuris laisvalaikiu mėgsta daryti triukus savo paspirtuku.

„Traumą jis patyrė ne su elektriniu, o „triukiniu“ paspirtuku. Sūnus krito nuo rampos veidu žemyn. Nei apsaugos, nei šalmas veido nuo smūgio neapsaugojo. Deja, buvo nelaimingas kritimo kampas, nuo kurio jokia apsauga nebūtų padėjusi. Teko siūti lūpą. Kadangi tai buvo galvos trauma, turėjome pasilikti visą naktį“, – „Delfi“ pasakoja pašnekovė.

Kol Goda ir jos atžala laukė pagalbos, žinoma moteris savo akimis pamatė, su kuo dabar susiduriama šalies ligoninėse. Dainininkė buvo kiek sukrėsta.

„Teko pamatyti ir koronaviruso padėtį, kuri yra šiuo metu ligoninėse. Tikrai nejuokinga situacija. Žmonėms, su tuo tiesiogiai nesusiduriantiems arba pastaruoju metu nesilankiusiems gydymosi įstaigose, atrodo, kad viskas tėra juokai. Bet kai pabūni ligoninėje, kai atsiduri tarp daktarų ir girdi, ką jie kalba, darosi neramu.

Išgirdau, kaip yra laikinai uždaromi tam tikri skyriai, kaip jie negali leisti pacientų į tam tikras patalpas, nes reikia, kad jas išdezinfekuotų. Kai gabenamas koronavirusu sergantis žmogus, jis yra izoliuojamas nuo kitų, po jo yra viskas dezinfekuojama. Tokia procedūra reikalauja laiko ir trukdo ne tik medikams dirbti savo įprastą darbą, bet ir dėl kitų nusiskundimų atvykusiems pacientams. Pamačiau savo akimis tą veiksmą, kuris dabar realiai vyksta ligoninėse.

Mano nuomone, reikia kuo greičiau skelbti karantiną. Reikėtų sėdėti namuose saugiai ir nepiktnaudžiauti išėjimais. Susidaro įspūdis, kad visiems viskas yra gerai tol, kol tai nepaliečia mūsų pačių. O kai palies, deja, jau gali būti per vėlu. Tikrai nėra ko laukti, susirgimų skaičiai yra milžiniški. Jau geriau dabar visi laikykimės karantino, dirbkime nuotoliniu būdu ar bent kurį laiką susilaikykime, kol aprims visa ši situacija, kai galėsime grįžti į gyvenimą, nes ligoninėse padėtis yra tikrai nekokia“, – tikino G. Alijeva.

Godos liudijimu, didelis krūvis ir tempas medikų atžvilgiu nesiliovė ir naktį: „Kai atsitinka tokios nelaimės, pavyzdžiui, kaip šiuo atveju pas mane, atrodo, kad ta medicinos pagalba turėtų būti skubi, tu jos nori čia ir dabar, bet nieko negali padaryti, kai prieš tave yra kiti žmonėms, kuriems tos pagalbos reikia dar skubiau arba pats gydytojas, reikiami medikamentai yra visai kitame ligoninės flange. Tiesiog medikams nėra net fiziškai galimybės iškart padėti, priimti, todėl belieka tiesiog laukti.

Streso buvo nemažai, bet viskas gerai, kas gerai baigiasi. Šių dienų kontekste nelinkiu niekam atsidurti gydymosi įstaigose, na, nebent tai yra tikrai būtina. Padėtis ten tikrai daug rimtesnė, nei aš galvojau. Kol nesusiduri su tuo, atrodo, gyveni ramiai savo gyvenimą ir viskas, tačiau po vizito ligoninėje linkėčiau žmonėms labiau susiimti. Mačiau gydytojų akis, mačiau, kaip jie nervinasi, kaip jie turi daug darbo ir kaip jie fiziškai niekur nesuspėja. Šiuo metu reikia visiems solidarizuotis, turėti kantrybės ir jei jau atsitiko nelaimė, kantriai išlaukti savo eilės, kai bus suteikta pagalba.“

Būdama priimamajame G. Alijeva savo akimis matė, kaip atsiranda tų, kurie, net ir matydami be perstojo zujančius medikus, puola piktintis dėl to, kad reikia laukti.

„Teko matyti žmogų priėmimo skyriuje, kuris piktinosi, kad jam nėra suteikiama pagalba būtent tą akimirką, nors aš pati su vaiku buvau praleidusi jau dvi valandas. Mačiau, kaip daktarai laksto iš vieno galo į kitą, tikrai stengiasi padėti, bet tiesiog nesuspėja. O tie koronaviruso atvejai viską dar labiau pristabdo, viskas greitai uždaroma, izoliuojama, dezinfekuojama, kad netrukus į tas patalpas galėtų patekti kiti pacientai. Padėtis yra baisi“, – tikino ji.

Dainininkė dėkoja medikams, o jos sūnus jau sveiksta. Be to, G. Alijeva pridūrė, kad šiuo metu vertėtų atsiriboti nuo bereikalingų susitikimų ir geriau likti namuose.

„Prasėdėjus visą naktį esame pagaliau namuose, belieka sveikti. Dėkoju Dievui ir medikams, kad viskas dar gana laimingai baigėsi. Mano sūnus yra drąsus berniukas, jau sakė, kad kai pagys, vėl mokysis važinėti paspirtuku“, – šyptelėjo pašnekovė.

Šalyje COVID-19 situacija tampa sudėtingesnė. Praėjusią savaitę į visuomenę kreipėsi ir patys Lietuvos medikai. Jie prašo žmonių sąmoningai rinktis vietas, į kurias einama, atsisakyti nebūtinų susitikimų bei naudoti apsaugos priemones, taip padedant visai šalies medikų bendruomenei kovoti su COVID-19.

Medikai išsako nuogąstavimus, kad jei viruso plitimo tempai ir toliau greitės, šaliai gali ne tik nelikti kitos išeities kaip tik įvesti karantiną, bet vėl tektų apriboti kai kurių kitų medicininių paslaugų teikimą, kas gali turėti labai skaudžių pasekmių, kurių dabar siekiama išvengti.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA