A. Veryga piktinasi „Žalgirio“ rungtynėmis: netrukus gali būti priimti ribojimai visai Lietuvai | Kas vyksta Kaune

A. Veryga piktinasi „Žalgirio“ rungtynėmis: netrukus gali būti priimti ribojimai visai Lietuvai

BNS 2020/10/26 11:53
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Tikėtina, jog trečiadienį Vyriausybė svarstys apribojimų visoje Lietuvos teritorijoje, susijusių su renginiais, įvedimą, pirmadienį pranešė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Labai tikėtina, kad trečiadienį Vyriausybė svarstys ir nutarimą, kuriame yra ribojimai visai Lietuvai nustatyti. Greičiausiai, kad bus svarstoma dėl renginių, susibūrimų, kad nebevystų tokie dalykai, matyt, kaip vyksta per varžybas ar vyksta kažkur kitur, kur žmonės, dalinę pažadus, kad jie užtikrins tvarkų laikymąsi, nesugeba to padaryti“, – spaudos konferencijoje sakė A. Veryga.

Lietuvoje daugėjant užsikrėtimų koronavirusu, o sekmadienį pasiekus naują rekordą ir viršijus 600 atvejų per dieną, kritikos sulaukė sprendimai toliau Lietuvoje vykdyti krepšinio rungtynes, į kurias susirenka po kelis tūkstančius žmonių.

Dar sekmadienį vyko Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynės tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“, kurias stebėjo beveik 4,4 tūkst. žiūrovų.

Tuo tarpu pirmadienį vyksiančiame Vyriausybės komitete dėl COVID-19 valdymo žadama spręsti dėl karantino įvedimo daugiau savivaldybių.

Anksčiau pirmadienį sveikatos apsaugos ministras sakė, jog Vyriausybė apsispręs dėl karantino paskelbimo didžiuosiuose šalies miestuose, jis įsigaliotų po kelių dienų.

Nuo pirmadienio dėl plintančio koronaviruso, visoje Lietuvoje iki vidurnakčio ribojamas barų, restoranų, naktinių klubų darbo laikas, jų lankytojus bus privaloma registruoti, įvedami kiti ribojimai.

Taip pat dviem savaitėms įvedamas karantinas 12-oje savivaldybių: Elektrėnų, Joniškio rajono, Jurbarko rajono, Kelmės rajono, Klaipėdos rajono, Kretingos rajono, Marijampolės, Pasvalio rajono, Plungės rajono, Skuodo rajono, Šiaulių rajono, Švenčionių rajono, taip pat jis dviem savaitėms buvo pratęstas Raseinių rajone.

Karantiną šią savaitę ketinama įvesti ir dar į „raudonąją“ zoną įtrauktose savivaldybėse, kuriose išaugo sergamumas: Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos miestų, taip pat Vilniaus, Širvintų, Šilalės, Trakų ir Telšių rajonų savivaldybės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA