Išmanūs namų įrenginiai – kiekvieno poreikiams | Kas vyksta Kaune

Išmanūs namų įrenginiai – kiekvieno poreikiams

Organizatorių nuotr.

Pastaraisiais metais išmanūs sprendimai namuose ypač populiarėjo ne tik dėl patogumo, laiko sutaupymo, bet ir saugumo. Išmanūs televizoriai bei mobilūs telefonai jau seniai nieko nebestebina ir šiuos įrenginius turi kiekvienas iš mūsų, tačiau apie tokius įrenginius kaip tarpusavyje vienu tinklu sujungtos apšvietimo sistemos, reguliuojamos telefono pagalba, robotai siurbliai, išmanus virdulys ar išmanus namų sodas – girdėję yra ne visi.

Išmanūs namų įrenginiai ne tik palengvina buitį, bet ir pagreitina įvairius procesus. Jeigu norite visapusiškai atnaujinti gyvenamąjį būstą ir jame įmontuoti pačius moderniausius išmanius įrenginius bei sistemas, piniginę atverti gali tekti plačiau. Preliminariai paskaičiavus, kiek finansų namų atnaujinimui reikės, trūkstamą pinigų sumą galite pasiskolinti. Detali informacija apie brangesnių pirkinių finansavimą pateikiama internetu.

Siekiant efektyviausio ir saugiausio išmanaus namų sprendimo – specialistai rekomenduoja įsirengti stebėjimo įrangą. Vaizdo kameros suteikia galimybę stebėti kamerų darbą realiu metu, tuo pačiu bet kada atsukant jau įrašytą medžiagą. Nemalonių nutikimų metu stebėjimo įranga gali tapti tam tikrais įkalčių įrodymais, pavyzdžiui, dingus greta jūsų nuosavo namo durų stovėjusiam dviračiui.

Taip pat dar vienas namų saugumą galintis užtikrinti elementas – apsaugos sistemos. Apsaugos sistemos taip pat tampa patikimu sprendimu, norint gyventi saugiai ir sureaguoti į galimus nemalonumus.

Dar vieni išmanūs įrenginiai, ypač populiarūs tvarką mėgstančių žmonių namuose – robotai siurbliai ir robotai langų valytuvai. Šiuos įrenginius tereikia įkrauti ir šie atliks visą darbą už jus. Robotai langų valytuvai pritvirtinti prie lango gali judėti savarankiškai arba jų maršrutą galite reguliuoti specialių pultų dėka.

Tuo tarpu robotams siurbliams papildomo žmogaus įsiterpimo nereikia. Robotai siurbliai gali būti arba tik siurbiantys, arba ir siurbiantys, ir plaunantys. Pastarieji pakeičia įprastas šluotas grindims plauti, o siurblių robotų priežiūra nereikalauja ypatingos priežiūros.

Savarankiškai augantys namų sodai – dar viena ne visiems girdėta naujiena. Kruopščiai, savarankiškai augantis sodas išsiskiria tuo, kad jame esantis dirvožemis savaime apsirūpina vandeniu, deguonimi, maistingomis medžiagomis, o virš sodo esanti speciali šviesa suteikia reikiamą kiekį energijos augalų augimui.

Žmogaus įsikišimas į savaime augantį sodą tėra augalų kapsulių prijungimas, vandens konteinerio pripildymas ir maitinimo laido užtikrinimas. Išmaniajame sode galima auginti pomidorus, baziliką, žalias salotas, tad jeigu ieškote ypatingos priežiūros nereikalaujančios žalumos jūsų namuose – pasvarstykite apie išmanaus sodo įsigijimą, kuris atneš derlių į jūsų namus, nepriklausomai nuo metų laiko ar lauke vyraujančios oro temperatūros.

Ar kada nors svajojote, kad jums gulint lovoje užvirtų karštas vanduo ir jums beliktų ateiti į virtuvę ir pasiimti puodelį? Gera žinia ta, kad tokių virdulių tiek fizinėse, tiek elektroninėse parduotuvėse yra. Išmanaus virdulio funkcijas galite reguliuoti savo mobiliame telefone.

Taip pat telefono dėka galite valdyti išmanųjį namų apšvietimą ir viskas, ką jums reikės padaryti – atsisiųsti specialią programėlę. Turint tokią sistemą ir prisiminus, kad namuose palikote įjungtas šviesas jaudintis neverta, nes programėlė veikia net ir nuotoliniu būdu, kad ir kur bebūtumėte.

Jeigu siekiate, kad jūsų namai būtų modernūs, o šiuose esantys elektriniai pagalbininkai padėtų jums sutaupyti laiką bei puikiai atliktų savo darbą, rekomenduojama gerai apgalvoti, kokie namų sprendimai jums yra būtiniausi ir iš kurių gautumėte didžiausios naudos. Įvertinkite turimas santaupas, prekių asortimentus ir lengvai atraskite patraukliausius sprendimus namams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA